علم نشان داده شیر مادر بهترین غذایی است که برای نوزاد وجود دارد و نوزاد را از ابتلا به بیماریهای گوناگون مصون نگه میدارد. شیر مادر علاوه بر اینکه حاوی تمام ویتامینها و مواد غذایی لازم برای نوزاد در ۶ ماهه اول زندگی است حاوی مواد ضد بیماری هم هست.
پدر، مادر و نوزاد تازه به دنیا آمده برای ناهار وارد رستوران میشوند. ناگهان مادر نوزاد را در آغوش گرفته و شروع به شیر دادن به او میکند. این صحنه شاید روزگاری غریب به نظر میرسید اما در حال حاضر با آگاهی نسبت به منافع شیر مادر بسیاری از مادران دیگر از این کار اجتناب نمیکنند. علم هم نشان داده شیر مادر بهترین غذایی است که برای نوزاد وجود دارد و نوزاد را از ابتلا به بیماریهای گوناگون مصون نگه میدارد. شیر مادر علاوه بر اینکه حاوی تمام ویتامینها و مواد غذایی لازم برای نوزاد در ۶ ماهه اول زندگی است حاوی مواد ضد بیماری هم هست که همین سلامت را برای فرزندان به همراه دارد.
شیرتان کافی است؟
یکـــــــی از معیارهای مهم در میزان کافی بودن شیر مادر جدول رشد کودک است. هر کودک شیرخوار ماهانه بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ گرم وزن اضافه میکند که نشاندهنده سلامت کودک و کافی بودن شیر مادر است. البته کودک در ۲ هفته اول تولد وزن کم میکند. معیار دیگر در کافی بودن شیرمادر تعداد پوشک خیس کودک در شبانهروز است که بین ۶ تا ۸ عدد مناسب است. کودک برای ۶ هفته اول معمولا دو تا پنج بار مدفوع در طول روز خواهد داشت. در ۲ ماهه اول که رشد نوزاد سریع است شیرخوار حتی شب هم درخواست شیر میکند که مادر در این صورت باید با نوزاد همراهی کند و شبها به نوزاد شیر بدهد.
رژیم غذایی شما چیست؟
در صورتی که مادر بهتازگی رژیم غذاییاش را تغییر داده باشد، ممکن است شیرش تغییر طعم داده باشد و همین موجب بیتمایلی کودک به شیر مادر شود.
تعلیم دیدهاید؟
مادر باید درباره روش درست شیر دادن به نوزادش تعلیم دیده باشد چون ممکن است دلیل شیر نخوردن نوزاد، درست در آغوش نگرفتنش ازسوی مادر باشد.
عطر و اسپری نزنید
مادر باید در زمان شیردهی به نوزاد از استفاده کردن از هرگونه عطر و اسپری خودداری کند زیرا نوزاد به بوی مادر عادت میکند و هر تغییری میتواند او را آشفته کند.
دندان دارد؟
اگر کودک بیشتر از ۶ ماه دارد ممکن است در حال دندان درآوردن باشد و به دلیل حساس شدن لثههایش مکیدن شیر مادر برایش دردناک شود.
مادر وحشتزده، کودک گرسنه
در صورتی که مادر به تازگی دچار استرس یا فشار روانی شده باشد، این حالت کاملا بر میزان و کیفیت شیردهیاش تاثیر میگذارد و باعث میشود نوزاد هم نتواند به اندازه مناسب شیر بخورد.
شاید واکنش شما بد بوده
اگر نوزاد سینه مادر را گاز گرفته باشد و مادر واکنش بدی نشان داده باشد همین موضوع میتواند دلیل شیر نخوردن نوزاد باشد.
بیشاز حد ورزش نکنید
ممکن است مادر بعد از زایمان بخواهد خیلی سریع به وزن طبیعیاش بازگردد و برای همین به فعالیت شدید بدنی بپردازد. در این صورت ورود اسید لاکتیک به شیر موجب تلخ شدن آن میشود و شیرخوار از خوردن شیر امتناع میکند.
شاید بینیاش گرفته
آبریزش یا کیپ شدن بینی میتواند شیر خوردن را برای نوزاد سخت کند. در این صورت باید از اسپریهای بینی استفاده شود.
منبع:aftabir.com