چرا نوزادان در هوای گرم تمایلی به شیر خوردن ندارند؟


شیر خوردن,شیر خوردن کودک,کودک شیر خوار,

 در اینجا به چند پرسش متداول درباره شیردهی در فصل تابستان پاسخ داده شده است. شاید یکی از آنها سوال شما هم باشد.

۱) چرا کودک در آب و هوای گرم تمایل چندانی به شیر خوردن نشان نمی دهد؟
این مساله ممکن است به دلیل احساس گرما و ناراحتی از تماس پوستی باشد. در هوای خیلی گرم که تماس پوستی برای مادر و کودک خوشایند نیست، قرار دادن یک حوله یا پارچه نخی روی پوست بدن و بازوها می تواند موثر باشد. می توانید کودک را در حالت خوابیده طوری که تماس پوستی کمتر است و فقط دهان شیرخوار با سینه تماس دارد، شیر بدهید.

اگر کودک برای مدت کوتاهی تمایلی به شیر خوردن ندارد نگران نشوید، وقتی تشنه شود، در زمان های کوتاه تر و دفعات بیشتر شیر می خورد. اگر نگران کم آب شدن بدن او هستید، کافی است دفعات بیشتری به او شیر بدهید و خودتان به اندازه کافی آب بنوشید. توصیه می شود پس از هر بار شیردهی، یک لیوان آب بنوشید. می توانید یک بطری آب در دسترس و در معرض دیدتان بگذارید تا نوشیدن آب را فراموش نکنید.

۲) آیا لازم است کودک در تابستان علاوه بر شیر مادر، آب بنوشد؟
شیر مادر حاوی آب و مواد غذایی کامل و متعادل برای کودک است. کودکان سالمی که فقط شیر مادر می خورند به نوشیدن آب نیاز ندارند. نتایج مطالعه های انجام شده در مناطقی با آب و هوای گرم، نشان داده است کودکانی که طبق میل خودشان و هر زمانی می خواهند شیر می خورند، دچار کم آبی نمی شوند.

شیرمادر متناسب با نیازهای کودک و حتی شرایط آب و هوایی تغییر می کند. شیری که کودک از یک سینه پر می خورد در ابتدا چربی کمی دارد و به طور طبیعی تشنگی او را برطرف می کند. با مکیدن شیرخوار، به تدریج شیر چرب تر و غلیظ تر می شود و گرسنگی را برطرف می کند.

در برخی شرایط، احتمال کم آبی در کودکان بیشتر می شود، مثلا اسهال و استفراغ باعث از دست رفتن آب بدن می شود و احتمال کم آبی را افزایش می دهد.

در این شرایط برای تامین آب بدن به مایعات بیشتر و گاهی کمک پزشک نیاز است. قرارگرفتن در معرض پنکه و کولر هم می تواند به از دست دادن مقدار کمی آب از طریق پوست بینجامد و ممکن است کودک نیاز به آب اضافه داشته باشد. کودکانی که شیر خشک می خورند هم لازم است در صورت تشنگی آب جوشیده سرد شده بنوشند.

بچه های بزرگ تر که فقط با شیر مادر تغذیه نمی شوند و در فواصل طولانی تری شیر می خورند، لازم است به نوشیدن آب تشویق شوند. برای تامین آب بدن این کودکان، می توان از میوه های یخ زده مانند یک برش پرتقال یا آناناس یخ زده به عنوان میان وعده استفاده کرد.

۳) آیا برنامه شیرخوردن کودک در تابستان تغییر می کند؟
در فصل گرم تابستان ممکن است کودک برای رفع تشنگی بخواهد شیر کم چرب بیشتری بنوشد و لازم است شیردهی در دفعات بیشتر و زمان های کوتاه تر انجام شود. اگر می خواهید مدتی از کودک دور باشید، حتما برای او شیر بدوشید یا از مراقب کودک بخواهید مقدار کمی آب جوشیده سرد شده به او بدهد.

اگر کودک در فاصله بین شیردهی ها به طور غیرعادی بیشتر از ۳ ساعت خوابید، لازم است بیدارش کنید و برای پیشگیری از کم آبی به او شیر بدهید.

بعضی بچه ها در ساعت های گرم روز کمتر شیر می خورند و در زمان هایی مانند عصر و شب تا صبح که هوا خنک تر است، بیشتر شیر می نوشند. شاید در روزهای گرم تابستان لازم باشد از شب تا صبح دفعات بیشتری به کودک شیر بدهید.

۴) چطور متوجه شوم که کودک دچار کم آبی شده است؟
برای اینکه بدانید کودک به اندازه کافی مایعات دریافت می کند یا نه، لازم است برخی موارد را بررسی کنید. کاهش میزان ادرار شاخص خوبی برای نشان دادن کم آبی است. کمتر از ۶ پوشک خیس در روز برای نوزادان و بیش از ۸ ساعت ادرار نکردن در کودکان بزرگ تر می تواند نشانه کم آبی باشد.

موارد دیگر مانند ادرار تیره رنگ یا ادرار با بوی آمونیاک، لب های خشک و پوست داغ، فرورفتگی منطقه نرم روی سر، تحریک پذیری و بدخلقی، بی حالی غیرعادی و ضربان قلب تند و تب هم می تواند نشان دهنده کم آبی در کودک باشد. در صورت مشاهده این علایم و نگرانی درباره کم آبی کودک از پزشک کمک بخواهید.

۵) در آب وهوای گرم چه کار کنیم تا کودک احساس راحتی و خنکی کند؟
اگر پوست کودک هنگام لمس گرم است، مرتب آن را با اسفنج و آب ولرم پاک کنید یا زود به زود او را به حمام ببرید. لباس های نازک و گشاد به کودک بپوشانید. خنک ترین جای خانه را برای خواب و استراحت او انتخاب کنید. شیرخوار را مستقیم جلوی پنکه یا کولر قرار ندهید. مطمئن شوید که دمای اتاق حدود ۲۴ تا ۲۶ درجه سانتیگراد است و خیلی سرد نیست. در زمان هایی که هوا خیلی گرم است کودک را بیرون نبرید.

 

منبع:mahdportal.com



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید