ویژگی های نوزاد هفت ماهه


نوزاد هفت ماهه,مراقبتهای لازم درمورد نوزاد هفت ماهه,دانستیهای نوزاد هفت ماهه

با بازی می توان چیزهای زیادی را به نوزاد هفت ماهه آموخت

 

تربیت نوزاد هفت ماهه از اهمیت بالایی برخوردار است. نوزاد هفت ماهه به تازگی توانسته با محیط اطراف خود ارتباط برقرار کند. و نسبت به محیط واکنش نشان دهد.

تربیت نوزاد هفت ماهه چالش های زیادی را برای پدر و مادرها به وجود می آورد. بازۀ زمانی هفت ماهگی موقعی است که کودکان توانایی های حرکتی بیشتری پیدا کرده اند. کم و بیش می توانند با محیط اطراف خود ارتباط عاطفی و اجتماعی برقرار کنند. سعی دارند با سر و صداهای عجیب و غریب منظور خود را به والدین و اطرافیان خود بفهمانند و اصطلاحاً نخستین گام ها را برای یادگیری زبان مادری خود بردارند.

 

برای اینکه بتوانید در زمینه تربیت نوزاد هفت ماهه موفقیت آمیزتر عمل کنید، پیشنهاد می کنیم ادامۀ این مقاله را بخوانید. آنچه در ادامۀ متن خواهید دید، توضیح مختصری است دربارۀ رفتارشناسی و عملکرد کودکان هفت ماهه، به علاوۀ پیشنهادهایی که با استفاده از آن ها می توانید نسبت به تربیت کودک خود با اطمینان خاطر بیشتری عمل کنید.

رفتارشناسی هفت ماهه
برای اینکه دربارۀ تربیت نوزاد هفت ماهه صحبت کنیم، در ابتدا باید بدانیم یک نوزاد هفت ماهه چه رفتارهایی را از خود نشان می دهد. لازم است کودک خود را بشناسیم و ببینیم چه انتظارهایی باید از او داشته باشیم. بازۀ زمانی هفت تا دوازده ماهگی، موقعی است که دیگر بچه را نمی توانیم طفل شیر خواره در نظر بگیریم. در حقیقت وقتی روانشناسان حوزۀ کودک می خواهند راهکارهای تربیتی خود را ارائه دهند، کودکان هفت ماهه تا دوازده ماهه را به عنوان یک دستۀ مجزا مورد بررسی قرار می دهند.

 

نوزاد هفت ماهه,مراقبتهای لازم درمورد نوزاد هفت ماهه,دانستیهای نوزاد هفت ماهه

 نوزادان پس از هفت ماهگی وارد دنیای متفاوتی می شوند

 

فرار از یکجانشینی و شروع چالشی تازه
تا قبل از این سن، اغلب کودکان توانایی های حرکتی زیادی ندارند. بیشترین دامنۀ حرکتی شان همان حرکت دست و پاهاست. ضمن اینکه نسبت به محیط اطراف نیز کنجکاوی زیادی نداشته و فقط هر چیزی که بتوانند آن را ببینند ممکن است توجهشان را جلب کند.

این در حالی است که وقتی کودکان به سن هفت ماهگی می رسند، دامنۀ رشدی آنها تغییرات بسیاری می کند. آنها آرام آرام این توانایی را پیدا می کنند که روی زمین غلت بزنند. یا حتی روی سینه روی زمین جا به جا شوند. همچنین نوزادان هفت ماهه توانایی بازی در روروک را نیز دارند. این اتفاق، یک رویداد بزرگ است. این موضوع به معنای پایان دوران نوزادی و یکجا نشینی است.

 

کودکان پس از اینکه شروع به حرکت می کنند، کنجکاوتر نیز می شوند. آن ها به یک باره با دنیایی متفاوت رو به رو می شوند. دنیایی که برای شان ناشناخته است. پس می خواهند آن را بشناسند. دوست دارند از همه چیز سر در بیاورند. این حس کنجکاوی یک وقت هایی هم کار دست والدین می دهد. به همین خاطر نظارت بر نحوه تربیت نوزاد هفت ماهه اهمیت زیادی دارد.

 

نوزاد هفت ماهه,مراقبتهای لازم درمورد نوزاد هفت ماهه,دانستیهای نوزاد هفت ماهه

 نوزادان هفت ماهه می خواهند دنیا را بهتر بشناسند

 

رشد ذهنی و زبانی نوزاد هفت ماهه
کودکان از همان روزهای اول زندگی نسبت به کلمه ها و صداهایی که می شنوند حساس هستند. اگرچه در ابتدا نمی توانند واکنشی نسبت به این صداها نشان دهند، ولی همۀ صداهای اطراف شان را می شنوند و در ذهن خود ثبت می کنند. تجزیه و تحلیل همین صداهاست که سبب می شود ذهن کودکان از نظر زبانی نیز رشد پیدا کرده اند و روز به روز پیشرفت کند. اگر قرار باشد یک نمودار برای رشد ذهنی و زبانی کودکان در نظر گرفته شود و با انجام آزمایش های بسیار، این داده ها روی نمودار ثبت گردد، هفت ماهگی سنی است که این نمودار یک رشد جهشی را تجربه می کند.

 

 

نوزاد هفت ماهه,مراقبتهای لازم درمورد نوزاد هفت ماهه,دانستیهای نوزاد هفت ماهه

 رشد ذهنی و زبانی نوزادان در هفت ماهگی جهش فوق العاده ای دارد

تأثیر محیط در رشد ذهنی و زبانی نوزادان هفت ماهه
البته فراموش نکنید که سرعت رشد در بچه های گوناگون متفاوت است و برای برخی از کودکان ممکن است این اتفاق زودتر یا حتی دیرتر از هفت ماهگی رخ بدهد. پس از ثبت این جهش در رشد ذهنی و زبانی کودک، والدین متوجه می شوند که کودک آن ها نسبت به واژگانی که می شنود حساسیت بیشتری به خرج می دهد. برای مثال ممکن است به اسم خودش، اسامی اشیاء، اسامی اطرافیان و … واکنش نشان دهد و حتی آن ها را به راحتی شناسایی کند. سرعت گرفتن این موضوع باعث می شود تا در تربیت نوزاد هفت ماهه، اهمیت زیادی برای این موضوع قائل شوند. در ادامه پیرامون این مبحث بیشتر بحث خواهیم کرد.

 

نوزاد هفت ماهه,مراقبتهای لازم درمورد نوزاد هفت ماهه,دانستیهای نوزاد هفت ماهه

محیط می تواند بر رشد ذهنی و زبانی نوزادان هفت ماهه تأثیر بگذارد

 

وابستگی به مادر یا پدر
اغلب مادرها در سن هفت ماهگی تا دوازده ماهگی از این گله می کنند که کودکشان بیش از اندازه به او وابسته شده است. مادرها از این موضوع شاکی هستند که چرا بچه هایشان در نبود آن ها شروع به گریه و زاری می کنند. و چرا دوست دارند همیشه پیش مادرشان باشند. حتی ممکن است کودکان در این بازۀ زمانی پیش پدرانشان نیز بی قراری کرده و نسبت به نبود مادر واکنش نشان دهند.

 

کودکان در این سن احساس وابستگی بیشتری به مادر دارند. دلیل این اتفاق این است که دارند با جهان بزرگتری ارتباط برقرار می کنند. جهانی که برایشان ناشناخته به نظر می رسد. پس می بینید که حق دارند بترسند و وقتی نقطۀ امن خود را نمی یابند، دست به گریه و زاری بزنند.

متأسفانه به اشتباه بین مردم جا افتاده است که کودک را نباید بغلی بار آورد و نباید در شیوۀ تربیتی، او را لوس کرد. اما همۀ این حرف ها از اساس اشتباه است و منبع علمی ای ندارد.  در حقیقت این نوع از وابستگی به خاطر همان دوران زایمان است. طبیعی است که کودک پیش مادرش احساس اطمینان خاطر بیشتری داشته باشد و پیش او آرام تر باشد.

 

نوزاد هفت ماهه,مراقبتهای لازم درمورد نوزاد هفت ماهه,دانستیهای نوزاد هفت ماهه

نوزاد هفت ماهه وابستگی بسیاری به والدین خود دارد

نشانه های یادگیری زبان مادری
حال که نسبت به نوزاد هفت ماهه شناخت بیشتری پیدا کردیم، لازم است برای تربیت نوزاد  وقت بیشتری گذاشته و متناسب با این شناخت، اقدامات لازم را انجام دهیم. مشاهده سرعت رشد کودکان و افزایش مهارت های آن ها برای پدر و مادرها همیشه جذابیت خاصی دارد. آن ها می توانند ببینند که کودکشان چطور یاد می گیرد بنشیند. چطور یاد می گیرد نسبت به محیط واکنش نشان دهد. از دست و پای خود برای ضربه زدن به سطوح مختلف کمک بگیرد. چگونه وسایل مختلف را با دست بلند کند و حتی مزه وسایل و لوازم مختلف را امتحان کند.

دنبال کردن این مسائل برای والدین جذاب است. ولی صحبت کردن کودکان همواره جذابیت بیشتری را به همراه دارد. شنیدن اولین کلمات از دهان کودکان حسی آمیخته با هیجان و امید را در والدین ایجاد می کند. به همین خاطر در تربیت نوزاد هفت ماهه برای کمک به رشد این مهارت در کودک باید وقت بیشتری را صرف کرد. در ادامه راه کارهایی را جهت تربیت نوزاد هفت ماهه ارائه می دهیم که به رشد این مهارت کمک می کند.

 

نوزاد هفت ماهه,بازی با نوزاد هفت ماهه,دانستیهای نوزاد 7 ماهه

 پس از هفت ماهگی باید برای رشد مهارت های زبانی کودک وقت بیشتری صرف کرد

 

سر و صداهای عجیب و غریب، نخستین نشانه ها
همین طور که قبلاً نیز اشاره کردیم، کودک از نخستین روزهای تولدش نسبت به ثبت صداها حساس است. او صداهای اطراف را به خوبی می شنود و آن ها را تجزیه و تحلیل می کند. اما قبل از اینکه بخواهد خودش شروع به صحبت کردن کند، یک جهش بزرگ ذهنی در او اتفاق می افتد. نخستین نشانه هایی که والدین با استفاده از آن ها می توانند متوجه این جهش شوند، ادا کردن یک سری کلمات و حروف نامفهوم در نوزاد هفت ماهه است. در شروع این فرایند کودکان کلماتی که در ذهن دارند را بی توجه و با دقت کمی بیان می کنند. به گونه ای که برای اطرافیانشان اصلاً مفهومی ندارد.

برای مثال ممکن است نوزاد هفت ماهه شما صدای نامفهومی مثل «ما» را از حنجرۀ خود تولید کند. طبیعی است که کسی متوجه منظور او نمی شود. ولی حقیقت این است که کودک منظوری در ذهن داشته و خواسته با ادا کردن این صدای نامفهوم منظور خودش را برساند. روانشناسان این حوزه در رابطه با تربیت نوزاد هفت ماهه، این واکنش های زبانی را اصطلاحاً «تفکر و اندیشۀ نمادین» می خوانند. این اصطلاح بیان می کند که کودک دارد از دایرۀ احساس وارد دایرۀ تفکر می شود.


حساسیت نسبت به اسامی، نشانۀ دوم
در ارتباط با تربیت نوزاد هفت ماهه و رشد ذهن زبانی کودک، دومین نشانه ای که لازم است به آن توجه داشته باشید، حساسیت های کودک نسبت به اسامی است. وقتی نوزاد هفت ماهه شروع به ادا کردن یک سری واج ها و آواهای نامربوط می کنند، به مرور متوجه می شوید که این سر و صداها شبیه به یک گفت و گوی جدی است. انگار که کودک دارد دربارۀ موضوع خاصی حرف می زند. یا اینکه به چیز خاصی اشاره می کند. ولی هنوز این آواهای بیان شده، ساختار زبانی به خود نگرفته است و راه بسیاری پیش روی نوزاد هفت ماهه شما قرار دارد تا به گفتن اولین کلمات خود برسد.

اتفاق دیگری که در این مدت می افتد، افزایش توانایی های کودک در حرکت دادن لب و دهان است. جهت ادا کردن کلمات، اعضای زیادی در صورت درگیر می شوند. توانایی به حرکت در آوردن این اعضاء و کنترل آن ها، چیزی است که نوزاد هفت ماهه به مرور آن را کسب می کند.


ورود به دایره تفکر در نوزاد هفت ماهه
پس از اینکه کودک وارد دایره تفکر شد، دومین گامی که  بر می دارد، حساسیت نسبت به کلمات خاص است. معمولاً نخستین کلمه ای که کودکان نسبت به آن حساس می شوند، نام خودشان است. وقتی این اتفاق می افتد، حس کنجکاوی پدر و مادرها نیز تقویت می شود. آن ها دوست دارند بدانند واقعاً کودکشان با اسم خودش آشناست؟ رویدادی که یک تجربۀ شیرین و یک سرگرمی تازه برای والدین است. کودکان پس از ورود به این مرحله آرام آرام یاد می گیرند که چطور با محیط خود ارتباط برقرار کنند. آن ها معنی اشیاء را درک می کنند و متوجه می شوند که این واژه مرتبط با چه موضوعی است.

 

نوزاد هفت ماهه,مراقبتهای لازم درمورد نوزاد هفت ماهه,دانستیهای نوزاد هفت ماهه

صداهای عجیب و غریب نخستین نشانه های زبانی در نوزادان هفت ماهه است

چطور به کودک خود در یادگیری زبان کمک کنیم؟
نکته ای که درباره نقش والدین در تربیت نوزاد هفت ماهه مطرح می شود، این است که پدر و مادرها چطور می توانند در روند یادگیری زبان کودک تأثیر بگذارند. موضوع اینجاست که ایده های متفاوتی برای این کار وجود دارد. ایده هایی که استفاده از هرکدام می تواند به اندازه ای مؤثر باشد. در برخی از موارد نیز پیش می آید که والدین نوزاد با دو زبان مادری متفاوت صحبت می کنند و می خواهند کودکشان با هر دو زبان آشنا باشد. در ادامه راه کارهایی برای کمک به یادگیری زبان در کودکان هفت ماهه ارائه داده ایم.

 

– کمک به یادگیری زبان همراه برقراری ارتباط با نوزاد
مهم ترین نکته در تربیت نوزاد هفت ماهه و کمک به مهارت زبان آموزی او، برقراری ارتباط با کودک است. گاهی به والدین کودک توصیه می شود برای اینکه بچه شان به دو زبان مسلط شود یا بتواند زبان مادری‌اش را بهتر صحبت کند، از فیلم ها و کارتون های سرگرم کننده استفاده کنند. ولی واقعیت این است که این راه کار آنچنان که باید، تأثیری در یادگیری ندارد. فرض کنید روزانه یک یا دو ساعت کودک خود را روی صندلیش می نشانید و برایش کارتون پخش می کنید.

اما نکته اینجاست. در تلوزیون شخصیت های کارتونی صرفاً با هم ارتباط برقرار می کنند و کودک شما فقط یک شنونده است. به همین خاطر است که نتیجۀ نهایی آنچنان باب میل والدین نیست. ارتباط مستقیم کلامی نقش مهمی در یادگیری کودک دارد. لازم است این نوع از ارتباط با کنش و واکنش سریع همراه باشد. به گونه ای که ذهن کودک را درگیر کند. به همین خاطر در زمینۀ تربیت نوزاد هفت ماهه، توصیه می شود والدین خودشان وقت بگذارند و روزانه چند ساعتی را با نوزاد هفت ماهه خود حرف بزنند. این ارتباط کلامی اگر با یک ارتباط عاطفی همراه شود، بهترین نتیجه را در پی خواهد داشت.

– یادگیری همراه بازی با نوزادان هفت ماهه
بازی نقش مهمی در یادگیری کودکان دارد. به همین خاطر به والدین کودکان هفت ماهه پیشنهاد می شود در طول روز وقت بیشتری را برای بازی با کودکانشان صرف کنند. شما می توانید با توجه به سن کودک بازی های متفاوتی را طراحی کنید. و سعی کنید با کودک خود وقت بگذرانید. این بازی ها با توجه به سن کم نوزاد می تواند شامل بازی های حرکتی ساده باشد. برای مثال ما می دانیم که کودک در این سن علاقه بسیاری برای در دست گرفتن اجسام مختلف دارد.

 

والدین می توانند از همین موضوع برای سرگرم کردن کودک بهره ببرند و او را با موارد مختلف آشنا کنند. در هنگام بازی سعی کنید با کودک صحبت کنید و او را به کنش و واکنش های بیشتر تشویق کنید. این ارتباط دوطرفه بین پدر و مادر و نوزاد هفت ماهه هم به یادگیری حرکتی او کمک می کند و هم به توانایی های زبانی او می افزاید. در کل روانشناسان معتقدند بازی نقش مهمی در آموزش به کودکان در هر سنی دارد.

 

نوزاد هفت ماهه,مراقبتهای لازم درمورد نوزاد هفت ماهه,دانستیهای نوزاد هفت ماهه

 نوزاد هفت ماهه به اسم خود حساسیت نشان می دهد

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید