همه چیز درباره تنفس نوزاد در خواب


هشدار های تنفس غیر طبیعی نوزاد, بررسی تنفس نوزاد, تنفس نوزاد چگونه باید باشد

تنفس نوازد در خواب ، با تنفس انسان های بالغ تفاوت هایی دارد که هر والدینی باید بدانند

 

تنفس نوزاد چگونه باید باشد و تعداد تنفس طبیعی نوزاد چقدر است؟

والدین معمولا بعد از چند ساعت مشاهده روند خواب کودک تفاوت هایی در تنفس نوزاد در خواب مشاهده می کنند که معمولا آن ها را نگران می کند. اگر شما نیز جزو این دسته از والدین هستید لازم است بدانید نوزاد تا 6 ماه تنفس متفاوت با یک فرد بالغ دارد و لازم است این تفاوت ها را بشناسید تا حالت طبیعی کودک را تشخیص دهید بنابراین همراه ما باشید تا به صورت کامل به تنفس نوزاد در خواب بپردازیم.

تنفس در نوزادان کمتر از 6 ماه چه تفاوت هایی دارد؟

1. نوزادان تند تر نفس می کشند 

اگر کمی به نوزادتان توجه کنید متوجه خواهید شد که نوزاد شما تند تر از حالت معمولی نفس می کشد. در واقع نوزادان در خواب بین 20 الی 40 بار در دقیقه نفس می کشند و در بیداری این عدد بین 30 الی 60 نیز متغیر است. این در حالتی است که بزرگسالان میانگین 20 تنفس در دقیقه انجام می دهند.

 

بهتر است بدانید در برخی مواقع تعداد تنفس نوزاد به 60 عدد در دقیقه نیز می رسد. در این حالت یعنی کودک در هر ثانیه یک بار نفس می کشد که 3 برابر حالت عادی بزرگسالان است. این حالت معمولا زمانی اتفاق می افتد که کودک در حالت هیجانی باشد یا در حال گریه کردن. اما این عدد زود به حالت نرمال خود باز می گردد.

 

2. نوزادان تنفس شکمی انجام می دهند

 

بررسی تنفس کودک هنگام خواب, تنفس در نوزادان, تنفس غیر طبیعی نوزاد

اگر به شکم نوزداتان توجه کنید متوجه می شوید پرده دیافراگم مکش هوا را ایجاد می کند

 

همه ما با این نوع تنفس آشنایی داریم. حالتی که در ان پرده دیافراگم با انقباض و انبساط باعث مکش هوا به داخل شش ها می شود. در این حالت اگر دقت کنید شکم شما بالا و پایین می آید. این حالت در نوزادان بیشتر اتفاق می افتد و اگر به شکم ان ها توجه کنید متوجه آن خواهید شد. 

این درحالی است که در بزرگسالان اغلب تنفس سینه ای انجام می دهند.

 

3. تنفس نوزادان معمولا با صدا همراه است

اگر متوجه صدای تنفس نوزادتان شده اید ممکن است کمی نگران شده باشید. تنفس نوزاد در خواب همراه با صدا ممکن است بر اثر بیماری هایی مثل اسم نیز باشد. اما اغلب مواقع این صدا ها به دلیل این است که نوزادان از مجاری بینی تنفس می کنند و از دهان نفس نمی کشند و از ان جایی که مجاری بینی نوزادان باریک تر است ، وجود مخاط باعث انسداد آن می شود که باعث ایجاد صدا هنگام تنفس نوزاد می شود.

اگر این انسداد ایجاد شده توسط خلط شدید تر باشد ، نوزاد با حرکات غریزی مانند عطسه کردن مجاری را باز خواهد کرد.

 

4. توقف در تنفس نوزاد

اگر مدام در حال چک کردن نوزاد خود هستید ، به احتمال زیاد متوجه شده اید که نوزاد بعد از تند نفس کشیدن با یک مکث حدودا 10 ثانیه ای ، به تنفس طبیعی خود ادامه می دهد. این الگوی تنفسی که به آن ادواری نیز می گویند در نوزادان طبیعی است و تا زمانی که این توقف بیش از 10 ثانیه نشود جای نگرانی ندارد.

اما اگر احساس کردید توقف تنفس نوزاد در خواب بیش از 10 ثانیه می باشد حتما به پزشک مراجعه کنید.

 

5. حرکات قفسه سینه در نوزادان بیشتر است

 

تنفس نوزاد چگونه باید باشد, تعداد تنفس طبیعی نوزاد, تنفس نوزاد در خواب

تنفس نوازد در خواب به دلیل بافت غضروفی استخوان ها باعث حرکت قفسه سینه می شود

 

اگر به خودتان و نوزادتان در تنفس توجه کنید ، متوجه خواهید شد که قفسه سینه نوزاد در هنگام نفس کشیدن تغیرات بیشتری دارد. این حالت به این دلیل است که استخوان های نوزاد هنوز به قدر کافی محکم نشده اند و حالت غضروفی دارند به همین دلیل متوجه حرکت قفسه سینه بیش تری در هنگام تنفس خواهید شد.

 

تنفس نوزادتان را بررسی کنید؟

در هنگام خواب نوزادتان ، او را چند ساعت زیر نظر داشته باشید تا با الگوی تنفسی و از سلامت سیستم تنفسی او مطمئن شوید. هنگامی که نوزادتان خواب است این موارد را بررسی کنید : 

 

• به شکم و قفسه سینه نوزاد نگاه کنید. تنفس نوزاد در خواب همانطور که قبلا هم گفتیم سرعت بیشتری دارد و با مکث هایی همراه است. این موارد را با نگاه کردن به قفسه سینه و شکم او متوجه خواهید شد.

 

• به صدای نفس کشیدن نوزاد گوش دهید. احتمالا با خس خس کردن مواجه خواهید شد. در ابتدا بهتر است بدانید این صدا ها طبیعی است اما اگر می دانید این صدا ها غیر طبیعی است حتما به پزشک اطفال مراجعه کنید تا در صورتی که نوزاد شما آسم دارد سریع تر متوجه شوید.

 

• صورتتان به بینی او نزدیک کنید و قدرت نفس کشیدن نوزادتان را احساس کنید. 

 

• و در آخر در صورتی که تفاوت های دیگری در کودکتان مشاهده کردید حتما با پزشک مشورت کنید.

 

هشدار های تنفس غیر طبیعی نوزاد که باید هرچه سریع تر اقدام کنید!

در صورتی که هر کدام از این علائم را در تنفس نوزادتان مشاهده کردید ، سریعا به پزشک مراجعه کنید و در صورتی که این امکان برای شما وجود ندارد با 115 تماس بگیرید و از ان ها بخواهید شما را سریعا راهنمایی کنند :

 

• سوراخ بینی بیش از اندازه طبیعی باز شده باشد. حالتی که نوزاد در تلاش است اکسیژن بیشتری وارد ریه های خود کنند.

• تنفس بیش از 60 بار در دقیقه 

• مشکل در هنگام گریه کردن نوزاد 

• خر خر کردن یا خس خس شدید بعد از هر بار نفس کشیدن

• عضلات گردن یا زیر قفسه سینه به سمت داخل کشیده شده باشند

• تغییر رنگ کودک در اثر کمبود اکسیژن که به رنگ آبی است. معمولا این تغییر رنگ را در اطراف لب ها و دست و پای نوزاد مشاهده خواهید کرد.

• تنفس کمتر از 20 بار در دقیقه 

• تب و بیحالی 

 

تنفس نوزاد در خواب را با این اصول تا 6 ماه دنبال کنید :  

همراه با نوزاد بخوابید 

 

تعداد تنفس طبیعی نوزاد, تنفس نوزاد در خواب, تنفس نوزاد چگونه است

حداقل تا 6 ماه برای بررسی صحت تنفس نوزاد در خواب کنار او بخوابید

 

پزشکان متخصص توصیه می کنند حتما تا 6 ماهگی نوزاد ، با او در اتاق خواب بخوابید. این کار باعث می شود هرگونه مشکل تنفسی نوزاد در خواب را تشخیص دهید و سریعا اقدام کنید.

 

تخت خواب نوزاد را از هر گونه پتو یا اسباب بازی خالی کنید!

دقت کنید هیچ گونه وسیله نرم مانند بالشت ، پتو یا اسباب بازی را در محل خواب نوزاد قرار ندهید! ممکن است این اشیاء با قرار گیری روی نوزاد باعث مسدود شدن راه تنفسی او شوند. به همین دلیل حتما تا 6 ماه اول این مورد را رعایت کنید.

 

نوزاد را به پشت بخوابانید

بهترین حالت خواب برای نوزاد خوابیدن به پشت است. در این حالت به دلیل اینکه مری پایین تر از نای قرار می گیرد ، در صورت بازگشت غذا ، احتمال مسدود شدن مدخل نای با این غذای برگشتی کم خواهد شد. اگر نوزاد را به پهلو بخوابانید غذای برگشتی ممکن است دریچه نای را مسدود کرده و باعث خفگی نوزاد شود.

البته برای نوزادانی که دچار رفلاکس معده هستند با مشورت پزشک به پهلو بخوابانید.

 

نوزاد و کودکان را از دود سیگار دور کنید

 

هشدار های تنفس غیر طبیعی نوزاد, بررسی تنفس نوزاد, تنفس نوزاد چگونه باید باشد

سیگار کشیدن در کنار نوزاد می تواند مشکلات تنفسی زیادی در اینده برای او به وجود آورد

 

دود تنباکو و سیگار می تواند منجر به التهاب های تنفسی در نوزادان شود که باعث می شود که در ادامه خطر آپنه در هنگام خواب را به دنبال دارد. به همین دلیل به هیچ وجه در نزدیکی نوزاد یا کودکتان سیگار نکشید و به کسی نیز اجازه این کار را ندهید.

علاوه بر این سعی کنید نوزاد را از گرد و غبار نیز دور نگه دارید.

 

سخن پایانی 

در آخر با اینکه تفاوت های تنفس نوزاد را به شما گفتیم و سعی کردیم روش های پیش گیری مشکلات تنفسی را نیز ذکر کنیم با این وجود پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات دقیق تر از پزشک بخواهید در این باره به شما توضیحات ارائه کند.

 

بخش کودکان بیتوته

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید