همه چیز درباره اسپاسم شیرخوارگی


اسپاسم شیرخوارگی,اسپاسم شیرخوارگی چیست,علائم اسپاسم شیرخوارگی

علت اسپاسم شیرخوارگی

 

بیماری اسپاسم شیرخوارگی

اسپاسم شیرخوارگی که متاسفانه یکی از بدترین انواع تشنج در بین کودکان کمتر از یکسال است، به دلائلی در کودکان ایجاد می شود. درصورتیکه شیرخوار حملات مشکوک به اسپاسم شیرخوارگی داشته باشد ضروری است کودک توسط فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان ویزیت شود.

اسپاسم شیرخوارگی چیست؟

اسپاسم شیرخوارگی یا IS که به نام سندرم West نیز شناخته میشود. این حملات عصبی نامحسوس هستند و معمولا با کولیک یا سایر حرکات نوزادان اشتباه گرفته شود. اسپاسم شیرخوارگی نوعی تشنج در کودکان زیر یک سال است که کودک حمله‌های تشنج، انقباض و پرش اندام‌ها را تجربه خواهد کرد.

 

این تشنج (اسپاسم) باعث می‌شود ماهیچه های بازوها و پاها سفت شود و سر کودک به سمت جلو خم شود. این مشابه وحشت زدگی ناگهانی بوده و این کودکان ممکن است قابلیت‌هایی مانند نشستن و خزیدن را از دست دهند و رشد کمتر و ضعیف تری داشته باشند. با توجه به حرکت اعضای بدن در طی این اسپاسم، به نام های اسپاسم فلکسور یا jackknife seizures نیز شناحته میشود.

 

علت اسپاسم شیرخوارگی:

– شایع ترین علت، تغییرات ساختاری مغز است. این تغییر میتواند مربوط به آسیب اولیه (نظیر هایپوکسی و عفونت مغز) بوده، و یا به خاطر اختلال در رشد مغزی (نقص کورتکس مغز و دیسپلازی) باشد.

 

– اختلالات متابولیکی با تاثیر بر عملکرد مغز، در این اسپاسم موثر است.

– ژنتیک نیز میتواند در اسپاسم شیرخوارگی دخیل باشد. ژن های زیادی مرتبط با اسپاسم وجود دارد.

– در برخی موارد نادر، اسپاسم شیرخوارگی در اثر کمبود ویتامین B6 ایجاد می‌شود 

 

در برخی موارد با توجه به آزمایشهای تشخیصی و تصویربرداری های رایج ممکن است علت آن مشخص نشود یا به سختی مشخص شود. 

 

اسپاسم شیرخوارگی,اسپاسم شیرخوارگی چیست,علائم اسپاسم شیرخوارگی

اسپاسم شیرخوارگی

 

علائم اسپاسم شیرخوارگی:

– تغییر و کاهش تمرکز و نگاه کردن کودک به خصوص کاهش و یا عدم برقراری تماس چشمی (یعنی به چشم افراد نگاه نمی کند و بیشتر از توجه چشمی به لباس ها و یا اندام افراد در هنگام صحبت کردن توجه می کند)

– شل شدن تدریجی اندامها

– حرکات کوچک در گردن یا سایر قسمت‌های بدن دیده می‌شود.

 

اسپاسم شیرخوارگی چگونه نمایان می‌شود؟

این اسپاسم ناگهانی بوجود آمده و یک یا دو ثانیه به طول می‌انجامد. چندین اسپاسم در طول چند دقیقه و معمولا پس از راه رفتن کودک اتفاق می‌افتد. این گرفتگی‌ها معمولا با سکسکه، قولنج و ریفلاکس معده اشتباه گرفته می‌شوند.

 

نحوه تشخیص اسپاسم شیرخوارگی:

دقت به حرکات کودک و حالت صورت قبل و بعد از بروز اسپاسم مهم است. در این شرایط والدین باید از حرکات نوزاد خود فیلم گرفته و به پزشک نشان دهند. گرفتن شرح حال از آسیب مغزی و سیر رشدی کودک ضروری میباشد.

 

– تست خون و ادرار برای مشاهده آثار عفونت یا بیماری

– معاینه ی عصبی و حرکتی کودک

– EEG یا electroencephalogram: فعالیت الکتریکی مغز را نشان میدهد. 

– اسکن CAT،MRI وPET برای مشاهده‌ی درون مغز

 

اسپاسم شیرخوارگی,اسپاسم شیرخوارگی چیست,علائم اسپاسم شیرخوارگی

روش های درمان اسپاسم شیرخوارگی

 

درمان اسپاسم شیرخوارگی:

شروع درمان برای کودکان مبتلا به این اسپاسم، ضروری است. زیرا تا حدودی از بروز آسیب مغزی و رشدی جلوگیری میکند.

 

اسپاسم های شیرخوارگی معمولا با مصرف داروهای ضد صرع كه vigabatrin نامیده می شود بهبود می یابد. دوره ایی از پردنیزولون (استروئید خوراكی) و یا گاهی اوقات دوره ایی ازACTH كه سبب تولید استروئید اضافی در بدن می گردد نیز مصرف می گردد. اگر سایر انواع تشنج رخ دهد ممكن است تعداد زیادی از داروهای ضد صرع مورد استفاده قرار گیرد. در سندرم وست تاثیر یک دارو بر هر فرد قابل پیش بینی نیست و شاید برای درمان مثبت نیاز به تلاش و امتحان داروهای مختلف بر فرد باشد.

 

اغلب کودکانی که به این اسپاسم مبتلا هستند، دچار عقب ماندگی ذهنی میشوند. در صورت وجود علت زمینه ای، اغلب این کودکان با تاخیر رشدی حسی و حرکتی مواجه میگردند. آنهایی که بعدها به اسپاسم شیرخوارگی دجار شدند، ۱۰ تا ۲۰ درصد نسبت به گروه اول، از سلامت ذهنی و رشدی بیشتری برخوردارند.

 

اگر درمان حملات عصبی سریعتر شروع شود، عملکرد مغز کمتر آسیب میبیند. حتی با وجود درمان، اغلب این کودکان دچار انواع دیگری از جملات عصبی و تشنج میشوند، نظیر Lennox-Gastaut syndrome که به خوبی به درمان پاسخ نمیدهند.

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید