قطره دایمتیکون برای بیماری کولیک نوزادان استفاده می شود
عوارض قطره دایمتیکون برای نوزادان
در این مقاله همراه ما باشید تا به این سوالات پاسخ دهیم.
کولیک چیست؟
به کولیک نوزاد قولنج نیز می گویند
کولیک شرایطی است که نوزاد برای ساعت ها به طور شدید گریه می کند. این حالت ممکن است برای چندین با در هفته تکرار شود؛ حتی ممکن است بازه زمانی مشخصی از روز اتفاق بیوفتد. معمولا نوزادان و کودکانی که دچار این بیماری می شوند عصر ها و بعدظهر ها شروع به گریه می کنند.
طبق تحقیقات و امار منتشر شده از اکادمی اطفال امریکا ؛ حدود 20 درصد از کودکان به بیماری کولیک یا در اصطلاح قولنج مبتلا می شوند.
در حالت کلی اگر نوزاد بیش از 3 ساعت در روز گریه کند به طوری که این مقدار در هفته سه بار در روز انجام شود، نوزاد دچار بیماری قولنج شده است. البته در صورتی که کودک یک هفته شامل این موارد شده باشد ، نمی توان به قطع گفت دچار بیماری کولیک شده است اما در صورتی که بیش از 3 هفته تکرار شود ، 99 درصد احتمال این بیماری را دارد.
چگونه بیماری قولنج را از گریه کردن کودک بفهمیم؟
هنگامی که نوزاد دچار بیماری کولیک شده باشد تا حدودی می توان از حالت های گریه کردن متوجه شد ، اما سعی کنید به این احتمال اکتفا نکنید و حتما به پزشک مربوطه مراجعه کنید.
-گریه کردن بدون دلیل : هنگامی که نوزاد گرسنه نیست ، و نیازی به تغییر پوشک ندارد ولی همچنان گریه میکند.
• گریه در زمان های مشخص از روز مانند شب ها
• قرمز شدن صورت در هنگام گریه (قرمز روشن)
• مشت کردن دست ها هنگام گریه
• بالا بردن پاها هنگام گریه
چه زمانی باید از قطره دایمتیکون استفاده کرد؟
بیماری کولیک می تواند دلایل زیادی داشته باشد. درواقع دلیل این بیماری مشخص نیست اما بسیاری از پزشکان معتقدند هنگامی که نوزاد دچار سوء هاضمه شده و در دستگاه گوارش احساس ناراحتی می کند این گریه های شدید را نشانه می کند.
قطره دایمتیکون دراصل بیشتر برای همین بیماری استفاده می شود تا نوزاد بتواند گازها را به راحتی دفع کند. و حباب های معده را کوچکتر کند. این گاز ها و حباب ها حاصل از شیر و غذاهایی است که برای تغذیه به نوزاد یا کودک داده می شود. بسیاری از بزگسالان هم برای برطرف سازی نفخ از این دارو استفاده میکنند.
قطره دایمتیکون بیشتر برای خورد کردن حباب های گازی معده استفاده می شود
دایمتیکون به صورت قطره به کودک داده میشود و باید مراقب دوز ان باشید. به هر حال قبل از اینکه از دامتیکون استفاده کنید از پزشک کودک مشورت بگیرید.
سایر عوامل ایجاد بیماری کولیک یا قولنج
• خوردن شیر بیش از حد اندازه یا کمتر از مقدار لازم
• حساسیت به شیر مادر یا شیر خشک
• میگرن
• واکنش به هیجان ها و محرک های محیطی
• تکمیل نبودن اعضای گوارش
طریقه مصرف دایمتیکون برای نوزادان
قبل از اینکه این دارو را مصرف کنید حتما از پزشک در باره خوراندن آن مشورت بگیرید. با این حال قبل از مصرف ان را تکان دهید.همچنین دستورالعمل نوشته شده روی ان را مطالعه کنید. مقدار قطره بر اساس وزن و سن نوزاد می تواند متغیر باشد.
درصورتی که فورا نیاز به استفاده داشتید و دسترسی به پزشک نداشتید ، دوز دایمتیکون نباید در یک روز بیشتر از 12 شود.
همچنین می توانید از قطره را داخل شیر خشک حل کنید و به خورد کودکتان بدهید.
عوارض و آثار دایمتیکون برای نوزادان
تاکنون عارضه ای برای این دارو مشخص نشده است. اما با این وجود نوزاد می تواند به ان آلرژی یا حساسیت داشته باشد.همچنین در صورتی که عوارض مانند خارش ، سرگیجه ، مشکلات تنفسی ، تورم و خارش پوستی را در نوزاد مشاهده کردید حتما به پزشک مراجعه کنید.
ایا قطره دایمتیکون برای اسهال نیز مناسب است؟
قبل از استفاده خودسرانه از دارو ها برای کودکان حتما با پزشک مشورت کنید
با اینکه این دارو می تواند قوام مدفوع در نوزاد را افزایش دهد اما به هرحال قبل از اینکه خودسرانه تصمیم بگیرید با پزشک مشورت کنید.
تداخل قطره دایمتیکون با سایر دارو های کودک
لووتیروکسین یکی از دارو هایی است که برای تیروئید مصرف می شود. دایمتکون می تواند میزان جذب این دارو توسط غده تیروئید را کاهش دهد. برای اینکه با این مشکل مواجه نشوید باید فاصله زمانی دارو ها را بیش از 4 ساعت کنید. به یاد داشته باشید پزشک می تواند شما را بهتر راهنمایی کند.
در چه صورت پس از مصرف قطره دایمتیکون لازم است به پزشک مراجعه کنیم؟
1. دمای بدن نوزاد بیشتر از 38 درجه سانتی گراد شود
2. در صورتی که نوزاد در دفع دچار مشکل شد یا در مدفوع او خون مشاهده کردید
3. کبودی های پوستی و دور لب که نشان دهنده عدم رسیدن اکسیژن کافی به نوزاد است
4. حساسیت یا الرژی
5. همچنین در صورتی که بیماری کولیک او تشیدید شد
سایر روش های کمک به درمان بیماری قولنج یا کولیک
1. پس از خوردن شیر ، کودک را به پشت روی شانه خود بخوابانید ارام روی پشت او ضربه بزنید. اینکار را آنقدر ادامه دهید تا اروغ نوزاد گرفته شود.
2. هنگامی که به کودک شیر می دهید او را ایستاده بگیرید. اینکار باعث می شود گاز کمتری وارد معده او شود.
3. می توانید از مشک های اب گرم یا حمام های گرم نیز برای تسکین معده نوزاد استفاده کنید فقط به یاد داشته باشید اب نباید داغ باشد.
4. شیر خشک های متفاوت را امتحان کنید؛ شیر خشک های متفاوت پروتئین و مواد مغذی متفاوت دارند که می تواند در آلرژی کودک تاثیر گذار باشد.
برای درمان بیماری قولنج نوزادان فقط به قطره دایمتیکون اکتفا نکنید
در اخر بهتر است بدانید بیماری قولنج کودک در اینده یا طولانی مدت مشکلی برای کودک نخواهد داشت اما خب درمان ان می تواند شرایط نوزاد را بهتر کند. با این وجود قطره دایمتیکون می تواند راه حل مناسبی برای کاهش گاز های معده و روده نوزاد باشد.