غذای کمکی کودک 8 ماهه


غذای کودک 8 ماهه,تغذیه 8 ماهگی,غذای کمکی کودک

تغذیه کودک در 8 ماهگی

 

غذاهای انگشتی عبارتند از: تکه های کوچک پخته شده هویج، کرفس، سیبزمینی، نخود فرنگی، باقلا سبز، عدس و تکه های گوشت بدون چربی یا کوفته قلقلی کاملا پخته و له شده. برای نرم کردن این غذاها میتوان از کمی کره یا خامه استفاده کرد.

تغذیه کودک در 8 ماهگی

در هشت ماهگی هنوز غذای اصلی کودک شیر می‌باشد، ولی می‌توان با افزودن مواد غذایی جدید، علاوه بر افزودن ارزش غذایی، به ایجاد تنوع غذایی کمک کرد. 

 

دستگاه گوارش کودک هشت ماهه تکامل بیشتری پیدا کرده و می‌توان مواد غذایی بیشتری به او داد، ولی غذای اصلی کودک همچنان شیر است و باید در روز دست کم ۵ نوبت شیر دریافت کند. همچنین فاصله شروع دو ماده غذایی جدید باید ۴ تا ۷ روز باشد.

 

متنوع شدن و غلیظ تر شدن غذاها

در این ماه برنامه غذایی شیرخوار متنوع تر و قوام غذاها بیشتر می شود . مثلا می توان انواع سوپ های غلیظ تر از قبل را (به غلطت حلیم) با استفاده از گوشت و انواع سبزی های نشاسته ای مانند سیب زمینی، کدو حلوایی، نخود فرنگی ( نخود سبز ) ونیز پوره انواع سبزی های گفته شدهرا تهیه کرد.

 

زرده تخم مرغ، جگر، ماست، پنیر پاستوریزه کم نمک، خرما، میوه یا آب میوه نیز در این ماه به برنامه غذایی شیرخوار اضافه می شود. 

 

• با شروع هریک از مواد غذایی جدید باید مراقب بروز علائم حساسیت و یا عوارض آن بود.

 

زرده تخم مرغ

تخم مرغ یکی از بهترین مواد غذایی برای این 8 ماهگی کودک است، زیرا حاوی انبوهی از پروتئین ها، مواد مغذی بوده و هضم آن هم آسان است.

 

هر روز صبح علاوه بر دادن فرنی یا حریره بادام، زرده تخم مرغ را به غذای شیرخوار اضافه کنید. بعد از جوشاندن تخم مرغ به مدت 20 دقیقه ، زرده سفت شده را از سفیده جدا کرده و آن را با کمی شیر مادر یا آب جوشیده، نرم کنید و به شیرخوار بدهید.

 

مانند همه غذاها از مقدار کم یعنی از یک نخود شروع کنید و هر روز به تدریج به مقدار آن اضافه کنید تا در طی10 روز به یک زرده کامل برسد. از آن به بعد، هر روز نصف زرده تخم مرغ یا یک روز در میان یک زرده کامل به کودك بدهید. میتوانید زرده تخم مرغ را به صورت رنده شده در سوپ ظهر یا در کمی شیر ریخته و یا در کره بریزید و آن را به خوبی مخلوط کنید.

 

تذکر:

مصرف سفیده تخم مرغ قبل از یک سالگی به دلیل ایجاد آلرژی و حساسیت ممنوع است.

دادن زرده تخم مرغ به صورت عسلی توصیه نمی شود.

 

سوپ

برای تنوع دادن به غذای کودك باید هر چند روز یک بار، مواد سوپ را تغییر داد. هر سه روز می توان حبوبات آسان هضم مانند عدس، ماش، جو، بلغور گندم و رشته فرنگی پخته شده و نرم را به اندازه 1 ق.م به سوپ اضافه کرد. توصیه می شود در تهیه سوپ کودک هفته ای یک بار به جای گوشت از جگرسالم کوسفند استفاده شود. (استفاده از جگر گوسفند به صورت کباب شده مجاز نیست)

غذای کودک 8 ماهه,تغذیه 8 ماهگی,غذای کودک زیر یک سال

تنوع و حجم غذای کودک 8 ماهه

 

گوشت

برای وعده غذایی نوزاد 8 ماهه خود، گوشت را به قطعات کوچک خرد کرده و به طور کامل و بدون هیچ گونه ادویه بپزید. بهترین گزینه استفاده از گوشت بدون چربی ترجیحا ارگانیک است. ماهی نیز در صورتی که به طور کامل پخته شده و بدون استخوان باشد، پیشنهاد بسیار خوبی برای تغذیه کودک است.

 

غذاهای انگشتی

از اواخر 8 ماهگی به بعد کودك میتواند مواد غذایی را با انگشت بردارد و به دهان خود ببرد. این کار باعث تشویق کودك به جویدن و تغذیه توسط خود کودك میشود. 

 

میوه و آب میوه

در این ماه از میوه بدون پوست که با پشت قاشق نرم شده و خرمای رسیده بدون پوست میتوان استفاده کرد. تکه هایی از میوه های رسیده و سالم مانند سیب، هلو، طالبی، گرمک، گلابی، زردآلو، آلو، هلو و موز مناسب هستند. در این زمان آب میوه تازه و تهیه شده در منزل باید با 3 ق. م شروع شود و در روزهای بعدی کم کم مقدار آن به 12-6 ق.م برسد.

 

تذکر:

مصرف بادام زمینی، خربزه، کیوی ، آلبالو، گیلاس، توتفرنگی، توت سفید ، شاه توت و تمشک به دلیل ایجاد حساسیت و آلرژی در کودکان از جمله میوه های ممنوع برای کودکان زیر یک سال هستند.

 

دفعات و حجم تغذیه کودک 8 ماهه

دفعات تغذیه سه بار در روز است و اگر شیرخوار بیشتر میل داشت یک یا دو میان وعده نیز اضافه می شود مشروط براین که از مقدار و دفعات خوردن شیر مادر کم نشود.

 

مقدار غذا بستگی به میل شیرخوار دارد که معمولا 10 قاشق مرباخوری در هر وعده است و تا پایان ماه هشتم به تدریج می تواند به 15 قاشق مرباخوری در هر وعده برسد.

 

برای کودکانی که خوب رشد نمی کنند می توان همزمان با افزایش دفعات تغذیه باشیر مادر، دفعات غذا خوردن و انرژی غذای کمکی را هم بیشتر کرد.

 

توصیه هایی برای تغذیه هشت ماهگی

– در روز هایی که زرده تخم مرغ به کودک می دهید، مقدار سه تا پنج قاشق مربا خوری حریره یا فرنی برای او کافی است، در روز های دیگر بسته به اشتهای کودک به او بدهید.

 

– ماست در وعده شب را در صورت تمایل کودک به او بدهید. اگر کودک ماست ساده را دوست ندارد کمی پوره میوه با آن مخلوط نمایید.

 

– مدتی پس از هر وعده غذایی به کودک آب جوشیده سرد شده بدهید.

 

– از قرار دادن مواد غذایی فرآوری شده در تغذیه کودکان زیر یک ساله اجتناب کنید، زیرا مواد غذایی فرآوری شده ممکن است حاوی مواد نگهدارنده باشند که برای کودکان مضر است.

 

– در هر زمان، تعادل مقدار مصرف مواد غذایی مختلف را برای خود و کودکتان حفظ کنید.

 

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید