ختنه با حلقه چگونه انجام میشود
آشنایی با روش ختنه با حلقه
ختنه با حلقه چیست و چطور انجام میشود؟
شیوه ختنه با حلقه یکی از شایع ترین شیوه های ختنه نوزادان است. خیلی از والدین به علل مذهبی، اخلاقی یا فرهنگی قصد می کنند پسران خود را ختنه کنند. مطابق نظر متخصصان اورولوژی ختنه مزایای سلامتی هم دارد، مثل کاهش خطر عفونتهای دستگاه ادراری، انتقال بیماریهای مقاربتی و سرطان آلت تناسلی.
چنانچه قصد ختنه دارید، باید اول بدانید کلا ختنه چیست؟ پزشکان بهترین شیوه را برای کودک شما تعیین خواهند کرد. سه وسیله ختنه عبارتند از گیره Gomco، گیره Mogen و دستگاه Plastibell که همان ختنه با حلقه است.
شیوه های گیره Gomco و گیره Mogen به یک پروب برای جدا کردن پوست ختنهگاه از سر، یک گیره برای بند آمدن جریان خون و یک چاقوی جراحی برای برداشتن پوست ختنهگاه اضافی متکی هستند. ولی شیوه Plastibell یا ختنه با حلقه در ابزار و شیوه متفاوت است و یک حلقه پلاستیکی روی آلت تناسلی می گذارند که به صورت طبیعی بعد از 7-10 روز میافتد.
در اینجا همه چیزهایی که والدین باید در مورد ختنه با حلقه بدانند، از جمله مراقبت از نوزاد و مراحل بهبودی آورده شده است.
ختنه با حلقه
انجام ختنه با حلقه
شیوه ختنه با حلقه جز شیوه های خیلی پر استفاده و مناسب برای ختنه کردن بچه های پسر به حساب می آید که جزو شیوه های بدون خونریزی به حساب آمده عملکرد مناسبی را ایجاد می نماید. برای انجام ختنه با حلقه ابتدا یک حلقه تقریبا تنگ را در بخش کلاهک الت تناسلی فرزند پسر قرار می دهند و با استفاده از نخ آن را به خوبی محکم نموده و گره می زنند.
در آخر به بخش بالایی کلاهک آلت تناسلی نوزاد پسر خون نرسیده و به تدریج رنگ آن به تیرگی می خورد. در گذشته چیزی در حدود ۷ روز تا ده روز از بخش بالایی کلاهک آلت تناسلی نوزاد پسر به طور کامل سیاه شده و خواهد افتاد. این فرآیند تا اندازه زیادی به افتادن بند ناف شباهت دارد.
انجام ختنه با حلقه برای برخی از کودکان مناسب نمی باشد مثلا کودکانی که در بخش آلت تناسلی خود نقض شکلی دارند نباید با استفاده از شیوه ختنه با حلقه ختنه شود چون که شیوه ختنه با حلقه شیوه دقیقی نبوده و می تواند بدشکلی آلت تناسلی نوزاد پسر را تا مقداری زیادی افزایش دهد.
پیشنهاد می شود برای نوزادان پسر که در قسمت آلت تناسلی شان بدشکلی زیادی دارند عمل ختنه با حلقه انجام نشود و برای ختنه کردن با پزشک و متخصص مورد نظر مشورت نمایند و در صورت تشخیص پزشک عمل ختنه کردن را انجام ندهند.
همین انجام ختنه با حلقه برای افرادی که به یا هیدروسل یا همان تجمع مایعات زیاد در قسمت بیضه فرد هستند اصلا توصیه نشده چون که این کار میتواند عوارض جدی و شدید را برای شخص به وجود بیاورد. همین طور فرزندان پسر و کودکانی که دچار اختلالات خونی و عفونت های جدی هستند و کودکانی که مادران آنها مجبور به استفاده از قرصهای ضد انعقاد خون هستند باید با مشورت پزشک ختنه شوند اگر پزشک تشخیص داد از انجام ختنه کردن برای این افراد صرف نظر شود.
مراقبت های بعد از ختنه با حلقه
مراقبت های لازم بعد از ختنه با حلقه
پس از اینکه عمل ختنه با حلقه انجام شد زخم در بخش کلاهک آلت تناسلی باید به طور خاص تمیز نگه داشته شود چون که اگر در این قسمت کثیفی و آلودگی وجود داشته باشد خطر به وجود آمدن عفونت های شدید فرد ختنه شده را تهدید می کند. همین طور برای بهتر کردن زخم این قسمت می توان از پماد آنتی بیوتیک و یا مدلهای گوناگون ژل پترولیوم استفاده کرد که همه آنها به طور موضعی مورد استفاده قرار می گیرند.
همین طور در فرایند ختنه با حلقه پس از اینکه بخش پوسته آلت تناسلی افتاد باید پانسمان شود و باید مطابق دستور پزشک در دوره زمانی معین پانسمان آن عوض شود. همین طور اگر که فرایند ختنه با حلقه برای پسرانی که زخم بیشتری دارند انجام شود امکان دارد در این افراد در بخش آلت تناسلی درد حس کند که این درد با استفاده از مسکن ها برطرف شده و به تدریج زمان حالت نزولی پیدا میکند همین طور می توان از اسپری بی حسی برای کاهش درد به وجود آمده در اثر ختنه با حلقه استفاده کرد.
بهترین روش ختنه نوزاد پسر روش حلقه است
مراحل اصلی در شیوه ختنه کردن نوزاد با حلقه
– نوزاد روی یک سطح صاف قرار می گیرد، به گونه ای که دست ها و پاهای نوزاد در وضعیت مهار شده باشند.
– پزشک از یک بی حسی برای نوزاد استفاده می کند. اغلب یک کرم موضعی یا تزریق ماده بی حسی (لیدوکائین).
– پزشک با ابزار مناسب پوست ختنه گاه نوزاد را از سر آلت تناسلی جدا می کند.
– یک حلقه پلاستیکی (پلاستیبل) با اندازه مناسب در زیر پوست ختنه گاه نوزاد قرار می گیرد.
– پوست ختنه گاه روی حلقه پلاستیکی کشیده می شود و با بخیه (رشته استریل) برای توقف جریان خونریزی محکم می شود.
– حلقه پلاستیکی تا هنگامی که پوست ختنه گاه به صورت طبیعی از بین برود (تقریبا طی ۷ تا ۱۰ روز) روی آلت تناسلی نوزاد باقی می ماند. در این مدت، پوست ختنه گاه نوزاد امکان دارد در قسمت اطراف حلقه تیره شود که طبیعی است و جای نگرانی نیست. در صورت اﻓﺘﺎدن ﺣﻠﻘﻪ در ﻛﻤﺘﺮ از ۳ روز و ﻳﺎ ﻧﻴﻔﺘﺎدن ﺣﻠﻘﻪ ﺗﺎ ۱۰ روز ﺑﻌﺪ از ﺧﺘﻨﻪ، باید به پزشک معالج اطلاع داد.