ترفندهای ساده برای غذا دادن به کودکان بد غذا


راهکارهایی برای بد غذایی کودک نوپا

 رنامه ریزی برای بازی پیش از وعده‌های غذایی، می‌تواند سبب بیشتر غذاخوردن بچه‌ها شود

 

 معمولاً در همه جای دنیا، میان والدین از یک سو و بچه‌هایی که بشدت در مقابل غذاخوردن مقاومت می‌کنند از سوی دیگر، نبرد روزانه‌ای در آشپزخانه درمی گیرد. اینکه بچه‌ها به خوبی غذا بخورند، در بسیاری از موارد مستأصل کننده است. اما واقعاً چطور می‌شود بدون یک جنگ غذایی، به بچه‌ها آموخت که درست و سالم غذا بخورند؟

حال  ترفندهای ساده ای که دانشمندان امروزی برای راحت تر غذاخوردن سرسخت ترین بچه‌های بد غذا توصیه می‌کنند، ارایه می‌شود:

زنگ تفریح پیش از غذا
مطالعه ای که در مجله «Preventive Medicine» چاپ شد، می‌گوید برنامه ریزی برای بازی پیش از وعده‌های غذایی، می‌تواند سبب بیشتر غذاخوردن بچه‌ها شود. محققان دریافتند، وجود یک زنگ تفریح پیش از ناهار، مصرف سبزی و میوه‌ها را تا 54 درصد افزایش می‌دهد.

رنگ آمیزی بشقاب مانند پیکاسو
سیب زمینی له شده، سیب زمینی سرخ کرده، پاستا: برای بسیاری از بچه‌ها فقط غذاهای نخودی رنگ قابل قبول ارزیابی می‌شوند. اما یک تحقیق تازه می‌گوید میل طبیعی کودکان به رنگ‌های روشن می‌تواند به والدین در ترغیب بچه‌های بدغذا به مصرف یک رژیم تغذیه‌ای متنوع‌تر کمک کند. بررسی دانشگاه «کرنل» آمریکا نشان می‌دهد،بشقاب هایی که هفت قلم ماده غذایی متنوع با شش رنگ متفاوت را در خود جا داده اند،بیشترین ترغیب کنندگی را برای کودکان دارند.

تدارک ظرف غذای مناسب
استفاده از ظرف‌های کوچک برای دسر یا سایر خوراکی‌های پرانرژی مانند سیب زمینی سرخ کرده، از پرخوری بچه ها- و همین طور بزرگ ترها- جلوگیری می‌کند. نتیجه مطالعه دانشگاه کرنل که در«Journal of Pediatrics» به چاپ رسید، نشان داد، استفاده از ظرف‌های بزرگ تر سبب می‌شود تقاضای کودکان پیش دبستانی برای کورن فلکس 87 درصد افزایش یابد و میزان غذاخوردن آن‌ها به طور کلی – صرف نظر از سن، وزن و شاخص توده بدنی- 52 درصد افزایش بیابد.

آشپزی با آرامش
مطالعه تازه‌ای که در دانشگاه ایالتی «پنسیلوانیا» انجام شد، نشان داد کودکانی که والدین شان زمان بیشتری را به تهیه وعده‌های غذایی در منزل اختصاص می‌دهند، از میان تنوع یکسانی از مواد غذایی، خوراکی‌های سالم تری مانند بروکلی را بر خوراکی‌های پرکالری مانند کیک و کلوچه ترجیح می‌دهند. اگر از این دستیاران کوچک، در آشپزی کمک بگیرید، شرایط بهتر هم خواهد شد. مطالعه دیگری که در«Public Health Nutrition» منتشر شد، نشان داد، بچه هایی که در آشپزی به مادرانشان کمک کرده اند، تمایل بیشتری به مصرف میوه‌ها و انواع سبزی‌ها نشان می‌دهند.خودداری از به کار بردن عبارت «برایت مفید است» این ایده که خوردن هویج شما را زیرک تر می‌کند، شاید شما را به گاززدن به یک هویج خام ترغیب کند، اما مطالعه ای که در «Journal of Consumer Research» به چاپ رسید، نشان می‌دهد، گفتن فواید مواد غذایی به کودکان، می‌تواند درمورد آن‌ها نتیجه معکوس داشته باشد.

محققان نشان دادند، کودکان 4 تا 6 ساله، پس از اینکه داستانی درباره دختری که به طور منظم هویج می‌خورد، برایشان خوانده شد، بیشتر از زمانی که فواید هویج برای سلامتی برای مثال کمک به یادگیری شمارش، در داستان ذکر شده بود، به خوردن این ماده غذایی تمایل نشان دادند. به گفته محققان عبارت «برایت مفید است» برای کودکان «بد مزه است» معنا می‌شود. محققان توصیه می‌کنند، بهتر است والدین حرفی از فواید مواد غذایی برای سلامت نزنند و به جای آن بر خوشمزه بودن غذا تأکید کنند.

خودمختاری در کشیدن غذا
محققان می‌گویند، اینکه به کودکان اجازه بدهیم برای خودشان غذا بکشند، آن‌ها را ترغیب می‌کند تا انواع تازه ای از غذاها را امتحان کنند. وقتی غذای اعضای خانواده کشیده شده روی میز قرار می‌گیرد، بچه‌ها هرگز توانایی درک علایم گرسنگی را پیدا نمی کنند. توصیه محققان این است که اگر تحمل کمی ریخت و پاش را دارید، به بچه‌ها اجازه بدهید خودشان غذایشان را بکشند.

 

منبع: salamatnews.com



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید