انواع روش های تمیز کردن بینی نوزاد


تمیز کردن بینی نوزاد,روش های تمیز کردن بینی نوزاد,راههای تمیز کردن بینی نوزاد

تمیز کردن بینی نوزاد

 

دیدن این که نوزاد تازه متولد شده از گرفتگی بینی رنج میکشد، دشوار است ولی نه به آن میزان که برای خود بچه آزاردهنده است. واقعیت این است که نوزادان زود به زود دچار گرفتگی بینی میشوند . احتمالا شما بخواهید بینی  نوزادتان را تمیز کنید ولی ندانید چه طور باید این کار را انجام دهید که در ادامه راهکارهای تمیز کردن بینی نوزاد را شرح داده ایم.

تمیز کردن بینی نوزاد:

بینی بخاطر عملکرد تهویه مانندش به منزله مانعی در برابر ورود عفونت ها به بدن است. بدین ترتیب نخستین عضوی است که در معرض عوامل محرک و عفونت زای خارجی قرار دارد. خوب تمیز کردن بینی نوزاد مانع ابتلا وی به بیماریهای عفونی میشود . بعلاوه گرفتگی بینی نوزاد باعث میشود که نوزاد نتواند موقع مکیدن شیر نفس بکشد به همین علت شیشه شیر و یا سینه مادر را آزاد خواهد کرد.

زمان مطلوب برای پاک کردن بینی نوزاد:
بهترین زمان برای پاک کردن بینی نوزاد موقع حمام کردن و بعد از آن است. زمانیکه محیط حمام گرم و پر از بخار باشد، ترشحات بینی نوزاد مرطوب شده و خود بخود یا به آسانی با چند عطسه نوزاد از بینی وی بیرون میشوند . بعد از حمام میتوان باقی مانده ترشحات بینی را به کمک دستمال نرم و تمیز، و یا پمپ مخصوصی( پوآر) که از داروخانه تهیه می کنید از بینی نوزاد بیرون کنید. در صورتی که ترشحات بینی نوزاد خشک باشد میتوانید از اسپری یا قطره بینی که از داروخانه ها تهیه می کنید ترشحات بینی را مرطوب کرده و آن را تمیز کنید.

 

تمیز کردن بینی نوزاد,روش های تمیز کردن بینی نوزاد,راههای تمیز کردن بینی نوزاد

انواع روش های تمیز کردن بینی نوزاد

 
انواع شیوه های پاک کردن بینی نوزاد:
استفاده از بخار آب
نفس کشیدن در بخار آب یا حمام بخار یکی از برترین راهها برای از بین بردن گرفتگی بینی در بچه ها است. تماس با بخار میتواند به قابل انعطاف کردن مخاط مسدودکنندۀ بینی و بیرون امدن به تدریج آن کمک کند. همچنین شما میتوانید با جوشاندن آب در ظرف این بخار را ایجاد کنید و آن را با احتیاط نزدیک بینی بچه خود، در هر فاصله ای که فکر می کنید بی آزار است، نگه دارید. چند مرتبه تنفس نوزاد سبب نرم شدن مخاط بینی و خارج شدن تدریجی آن خواهد شد. احتمالا این کار برای کودکانی که بزرگتر از یک نوزاد تازه متولدشده هستند راحت تر باشد.

پاک کردن مخاط های بینی به وسیله قطرات بینی سالین
نوزاد خود را به پشت بخوابانید، یک حوله یا یک پتوی کوچک، زیر شانه های وی بگذارید و نوک بینی را به آرامی فشار دهید تا قطره راحت تر وارد بینی شود. 2 یا 3 قطره سالین در هر سوراخ بینی بریزید و 30 تا 60 ثانیه صبر کنید.

نوزاد را به روی شکم بگذارید تا تخلیه بینی راحت تر انجام گیرد. با یک گوش پاک کن مخاط های داخل بینی را بیرون کنید.

نوزاد شما امکان دارد ، عطسه و یا سرفه کند و قطره بینی و محتویات داخل بینی بیرون شود.

گوش پاک کن را در نزدیکی سوراخ بینی نوزاد چرخش دهید تا محتویات بینی به بیرون آورده شود. مراقب باشید پنبه گوش پاک کن را داخل بینی بچه قرار ندهید.

تمیز کردن بینی نوزاد با استفاده از پوآر یا ساکشن بینی:
اول فین گیر را فشاردهید تا هوای آن بیرون شود. بعد به آرامی آن را داخل یک سوراخ بینی نمایید. به آرامی از حالت فشرده بیرون کنید تا ترشحات را بکشد. بعد فین گیر را بیرون نمایید و آن را مجددا فشاردهید و داخل یک دستمال کاغذی بریزید.

آن را با دستمال تمیز نمایید و برای طرف مقابل استفاده نمایید. درصورتی که هنوز بعداز 10 دقیق راه بینی اش گرفته، دوباره مرحله های یاد شده را تکرار کنید.

از این شیوه بیش از 3 تا 4 یار استفاده نکنید. استفاده بی اندازه سالین در طولانی‌مدت با خشکی مخاط بینی می گردد.

بخاطرداشته باشید که بآرامی از شیوه یاد شده استفاده نمایید زیرا استفاده با اجبار و فشار زیاد سبب ایجاد خون ریزی میشود که این دستور سبب بسته تر شدن مسیر تنفسی میشود.

بلندتر کردن تشک رختخواب نوزاد:
هنگامی که بینی مان می گیرد برای تمامی ما اسان تر است که سرمان را روی بالشت بلند تر بگذاریم. ولی شما نمی توانید بالشت زیر سر نوزاد تان بگذارید زیرا خطر سندرم مرگ غیرمنتظره نوزاد را افزایش میدهد . بدین ترتیب یک حوله زیر سرش بگذارید تا باعث شود سرش اندکی بالا باشد. این کار سبب میشود نوزاد در زمان چرت زدن و خوابیدن اندکی حس آسایش کند. این حرکت سبب میشود بدون پاک کردن بینی نوزاد، از ناراحتی وی بکاهید.

نکته مهم در خصوص تمیز کردن بینی نوزاد:
ما بزرگسالان زمانیکه نتوانیم از راه بینی نفس بکشیم، با دهان خود تنفس می کنیم. ولی نوزادان زیر یک سال هنوز با این رفلکس طبیعی اشنا نیستند و نمی توانند زمانیکه راه بینی شان مسدود است از طریق دهان تنفس کنند. سعی کنید در حین بسته یا به اصطلاح کیپ بودن بینی نوزاد با دقت و به آرامی عامل انسداد را برطرف کنید تا نوزادتان بتواند به آسانی تنفس کند.

 

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید