فریز کردن غذای کودکان یک روش اقتصادی ،به صرفه و مرسوم و بی خطر است
تکنیک صحیح فریز کردن غذای کودک
غذای فریز شده برای کودک
اگر کودکتان بالای 6 ماه سن دارد امکان خوردن غذا های جامد را دارد. با این وجود یکی از چالش هایی که با آن رو به رو هستید این است که معمولا کودکان آن مقدار غذایی که مد نظر گرفته اید را مصرف نمی کنند. در این حین بهترین کار فریز کردن آن هاست.
توجه داشته باشید غذای باقی مانده ای را فریز کنید که کودکتان به آن دست نزده است.
با توجه به اینکه کودکان هر بار مقدار کمی از غذا را می خورند به همین دلیل لازم است با استفاده از ظروفی ، غذای باقی مانده را تقسیم کنید تا در هر بار قسمتی از آن را گرم کنید.
ما در ادامه روش هایی به این منظور به شما معرفی کرده ایم.
روش های فریز کردن غذای کودکان
چندین روش برای فریز کردن غذای کودکان وجود دارد. این روش ها بسته به خلاقیت خودتان نیز می تواند ابداع شود تنها جایی که باید به آن توجه داشته باشید ، یخ زدایی آن است. دقت کنید گرم کردن غذا در هر ظروفی امکان پذیر نیست!
1. کیسه های غذای کودکان
استفاده از این کیسه این امکان را به شما می دهید غذای فرزندتان را با فریز کنید و بعد از هر بار استفاده آن ها را دور بیندازید. البته کیسه هایی نیز هستند که یکبار مصرف نیستند اما پیشنهاد ما استفاده از این نوع کیسه های غذایی است.
به دلیل اینکه این کیسه دریچه و سرپوش دارند ، گزینه پیشنهاد ما برای فریز کردن غذای کودکان است.
البته دقت داشته باشید بعد از اینکه کیسه را از فریزر بیرون آورید برای یخ زدایی ان را داخل ماکروویو قرار ندهید! جنس این کیسه ها برای گرم کردن غذا مناسب نیست.
2. قالب های یخ
قالب یخ برای فریز کردن مساوی غذای کودکان بسیار مناسب و کار آمد است
این ظروف نیز یکی از روش های خلاقانه به منظور انجماد غذا های کودکان است. استفاده از این قلیب ها این امکان را به شما می دهد تا غذای باقی مانده را به میزان یکسان تقسم کرده و فریز کنید تا با توجه به میزان خوراک کودک ، دفعات بعدی تصمیم های صحیح تری از میزان خوراک فرزندتان داشته باشید.
3. ظروف یکبار مصرف سیلیکونی
ظروف یک بار مصرف سیلیکونی این امکان را به شما می دهند با غذای کودک را در ماکروویو گرم کنید و نیازی نباشد غذا را به یک ظرف دیگر منتقل کنید.
خوشبختانه این ظروف قیمت به صرفه تری نیز دارند و به همین دلیل یک روش اقتصادی به شمار می آیند.
ظروف سیلیکونی را می توانید برای گرم کردن و یخ زدایی غذای فریز شده استفاده کرد
4. ورقه های کاغذی مخصوص فیریز غذا
این ورقه ها به شما این امکان را می دهند تا غذای باقی مانده کودک را به راحتی در ان ها قرار دهید ، سپس درون فریزر بگذارید. به هیمن سادگی این کار را می توانید انجام دهید.
علاوه بر مواردی که ذکر کردیم ، می توانید از سایر ظروف ایمن برای این کار استفاده کنید. نیازی نیست حتما برای فریز کردن غذای کودکان ، ظرف مخصوص خریداری کنید ، فقط به گرم کردن و یخ زدایی داخل ظروف توجه داشته باشید.
استفاده از ظروف خانگی نیز می تواند روش خلاقانه ای برای فریز کردن غذای کودکان باشد
آیا گرم کردن غذای یخ زده کودک مشکلی ندارد؟
خیر مشکلی برای شما در پی نخواهد داشت فقط توجه داشته باشید بعد از اینکه غذای کودکتان را فیریز کردید ، مقداری که قابل مصرف است گرم کنید و از گرم کردم کل مواد غذایی بپرهیزید.
در صورتی که کل غذا را گرم کردید و کودکتان همه آن را مصرف نکرد از فریز کردن مجدد غذای گرم شده خودداری کنید.
با توجه به این موضوع بعد از اینکه غذای کودکتان را گرم کردید اجازه ندهید به قدری سرد شود که غیر قابل مصرف باشد و شما آن را مجدد فریز کنید.
چه مواد غذایی را نباید فریز کرد؟
از میان مواد غذایی می توان گفت از فریز کردن این مواد غذایی خودداری کنید :
• غذا های سرخ شده یا آپ پز شده مانند تخم مرغ
• فراورده های لبنی مانند ماست و دوغ و..
• سبزیجات و میوه های ابدار مانند خیار
• سس ها و مواد غذایی که حاوی تخم مرغ هستند.
سیب زمینی و غذاهای سرخ شده را فریز نکنید
چند نکته مهم درباره که باید بدانید!
1. مواد غذایی که نوزاد به آن ها دست زده است یا احتمال می دهید مقداری از آن را در دهان خود گذاشته است به هیج وجه فریز نکنید! ممکن است این موارد غذایی آلوده به ویروس و بیماری ها باشند.
2. در صورتی که تمایل دارید میوه یا سبزیجات را فریز کنید حتما قبل از اقدام ، ان ها را خوب بشویید و سپس خشک کنید.
3. گرم کردن بیش از حد مواد غذایی که می خواهید فریز کنید می تواند ویتامین ها و مواد مغری آن را از بین ببرد. بنابراین از این کار اجتناب کنید.
4. تاریخ فریز کردن مواد غذایی را یاد داشت کنید و یا به صورت برچست روی آن بچسبانید. به یاد داشته باشید هر نوع موارد غذایی را فقط برای مدتی می توانید فریز کنید.
مواد غذایی را تا چه زمانی می توان در فریزر قرار داد؟
مدت زمانی که مواد غذایی را می توانید فریز کنید برای انواع مواد غذایی متفاوت است با این وجود این چند مورد می تواند به شما کمک کند:
• پوره های سبزیجات طبخ شده -> 6 الی 8 ماه
• پوره های میوه پخته شده -> 6 الی 8 ماه
• مرغ پخته شده -> 6 الی 8 ماه
• ماهی روغنی -> 3 الی 4 ماه
• سوپ و سس -> 3 ماه
جمع بندی و سخن پایانی
فریز کردن غذای کودکان در حالت کلی تفاوتی با فریز کردن مواد غذایی بزرگسالان ندارد تنها چیزی که باید در ان دقت کنید این است که از ظروفی استفاده کنید که هر دفعه بتوانید بخشی از غذای فریز شده را گرم کنید.
همچنین لازم است توجه داشته باشید غذای باقی مانده که می خواهید فریز کنید نباید آلوده باشد.