حدود ۶ درصد بچهها از آلرژیهای غذایی مختلف رنج میبرند
حدود ۶ درصد بچهها از آلرژیهای غذایی مختلف رنج میبرند. از عمده این آلرژیها در بین بچهها میتوان به حساسیت نسبت به سویا، بادام زمینی، گندم، تخم مرغ و شیر اشاره كرد كه حدود ۹۰ درصد آلرژیهای غذایی را در بر میگیرند. ماهی و غذاهای دریایی نیز از دیگر موارد مربوط به آلرژیهای غذایی رایج هستند كه بیشتر به بزرگسالان مربوط میشوند. در ادامه چند نمونه آلرژی رایج دربین كودكان اشاره میشوند.
ملاحظاتی درباره آلرژیهای غذایی
برخی آلرژیهای غذایی به ویژه آلرژی به سویا و شیر در شروع با علامتی مانند اسهال خود را نشان میدهد. تغذیه با شیر مادر خطر بروز آلرژی به شیر را در كودكانی كه در معرض خطر بیشتری قرار دارند كاهش میدهد. نباید قبل از ۱ سالگی به نوزادان شیر گاو داده شود. از خوراندن مغزها، ماهی و سویا نیز تا قبل از ۳ سالگی خودداری شود.
آلرژی به بادام زمینی
آلرژی نسبت به بادام زمینی یكی از شدیدترین آلرژیهای غذایی است و حدود ۶ درصد كودكان را درگیر میكند. آلرژی به بادام زمینی باعث بروز واكنشهای مرگبار بهویژه در كودكان مبتلا به آسم میشود. نتایج بررسیها نشان میدهد كه تنها ۲ درصد كودكان از آلرژی به بادام زمینی خلاص میشوند. این نوع آلرژی در سنین بزرگسالی نیز از جمله آلرژیهای رایج است.
آلرژی به غذاهای دریایی
آلرژی نسبت به غذاهای دریایی از جمله ماهی و آلرژی به سخت پوستان نیز جزو دیگر آلرژیهای غذایی هستند. واكنشها نسبت به این مواد غذایی چنان شدید است كه حتی ممكن است مرگبار باشد. در نتیجه بهتر است از دادن هر نوع ماهی و غذای دریایی به بچههایی كه دچار چنین آلرژی هستند، خودداری کنید.
آلرژی نسبت به غذاهای دریایی از جمله ماهی جزو دیگر آلرژیهای غذایی هستند
آلرژی به گندم
كودكان و بزرگسالان از یكی از انواع واكنشهای ایمونولوژیكی (ازدیاد حساسیت) به پروتئین گندم رنج میبرند اما فقط برخی از افراد دچار آلرژی میشوند. بچههایی كه به گندم آلرژی دارند به دیگر غلات مانند جوی دوسر، برنج و جو نیز حساسیت پیدا میكنند.
بعد از ۶ سالگی معمولا بچهها از آلرژی به گندم، تخم مرغ و آلرژی به سویا خلاص میشوند اما آلرژی نسبت به شیر گاو حتی از سنین مدرسه و بعد از آن نیز امكان بروز دارد.
ممكن است آلرژی نسبت به بادام زمینی و مغزها تا آخر عمر با بچهها بماند.
آلرژی به شیر
آلرژی نسبت به شیر بهویژه شیر گاو آلرژی رایج بین كودكان محسوب میشود كه حدود ۲/ ۵ درصد بچههای شیرخوار را تشكیل میدهد. البته این بچهها واكنشهای مشابهی نسبت به شیر بز و شیر گوسفند نیز نشان میدهند. این آلرژی معمولا به دلیل وجود پروتئین لاكتوسرم و كازئین شیر بروز میكند. حساسیت داشتن به شیر خطر دچار شدن به آلرژیهای مربوط به مواد غذایی دیگر را افزایش میدهد. نتایج بررسیها نشان میدهند كه حدود ۱۰ درصد بچههایی كه به شیر آلرژی دارند نسبت به مصرف گوشت گاو نیز واكنشهای آلرژیك نشان میدهند.
آلرژی به مغزها
آلرژی به مغزها حدود ۳ درصد بچهها را درگیر میكند كه آلرژی چندان شدیدی نیست. هر كودكی كه یكی از مغزها حساسیت داشته باشد امكان دارد نسبت به مغزهای دیگر نیز همین واكنشها را نشان دهد؛ به عنوان مثال كسی كه نسبت به پسته آلرژی دارد به آجیلهای دیگر نیز حساسیت نشان میدهد.
آلرژی به سویا
آلرژی نسبت به سویا باعث بروز واكنشهای مرگبار میشود. این نوع آلرژی حدود ۳ درصد بچهها را دربر میگیرد. حساسیت به سویا معمولا از سنین پایین بروز كرده و یكی از رایجترین حساسیتها محسوب میشود. این نوع آلرژی معمولا در بین بچههایی كه نسبت به شیر حساسیت دارند بیشتر دیده میشود.
آلرژی به تخممرغ
آلرژی نسبت به تخم مرغ نیز یكی دیگر از آلرژیهای غذایی رایج بین كودكان است. این نوع آلرژی نزدیك به ۲/ ۵ درصد بچهها را درگیر میكند. برخی از این كودكان نسبت به سفیده تخم مرغ و عدهای دیگر به زرده تخم مرغ و برخی نیز به هر دو تركیب آن آلرژی دارند. بچههایی كه به این ماده غذایی آلرژی دارند معمولا بیشتر در معرض آسم و آلرژیهای بینی قرار میگیرند. واكسنهای رایج آنفلوآنزا برای این بچهها مناسب نیست. این بچهها باید واكسن MMR یا همان واكسن تركیبی برای محافظت از سرخك، سرخچه و اوریون را دریافت كنند.
منبع: روزنامه آرمان امروز/برترین ها