هفته یازدهم تولد نوزاد: رشد مغزی ، رشد جسمی و نحوه مراقبت


تغذیه مناسب نوزاد در هفته یازدهم, ذهن نوزاد در هفته یازدهم, مراقبت در هفته یازدهم نوزاد

نوزاد در هفته یازدهم حرکات چرخشی را تجربه می کند

 

رشد هفته به هفته کودک؛ مراحل هفته یازدهم رشد کودک

نوزاد در هفته یازدهم تغییرات گسترده ای در حیطه رشد مغزی، رشد جسمانی و رشد مهارت های ارتباطی را تجربه می کند. مغز نوزاد در این هفته حدود 5 سانتی متر نسبت به زمان تولد رشد پیدا می کند و با ذهنیت فعال آماده شناسایی دنیای اطراف می گردد. نوزاد در هفته یازدهم به تقلید صداهای اطرافیان می پردازد و نسبت به تغییرات محیط واکنش نشان می دهد. 

رشد نوزاد در هفته یازدهم 

رشد مغزی نوزاد در هفته یازدهم

نوزاد در هفته یازدهم حرکات چرخشی را تجربه می کند. اینک او ذهن فعالی دارد و می تواند نسبت به تغییرات محیط واکنش نشان دهد. به طور مثال زمانی که نوزاد را بر روی زمین قرار می دهید می تواند سر و گردن خود را نگه دارد. علاوه بر این، او قادر است به سمت شما برگردد و به صورت شما نگاه کند. 

 

نخستین مرحله یادگیری نوزاد در هفته یازدهم آغاز می گردد. مغز کوچک نوزاد در این هفته دستخوش تغییر می شود و حدود 5 سانتی متر نسبت به زمان تولد رشد می کند. 

نوزاد در هفته یازدهم به تقلید صداهای محیط اطراف می پردازد. در واقع نوزاد در حالی که از قابلیت سخن گویی غافل است، به ثبت و ضبط صداهای اطرافیان در ذهن می پردازد. 

 

یکی از روش های ارتقا و بهبود مهارت های ارتباطی، گفت و گو با نوزاد است. شما به عنوان والدین می توانید با صحبت کردن با نوزاد و بیان کلمات مختلف در بهبود توانایی های او نقش داشته باشید. 

تحقیقات حاکی از آن دارند که نوزادان حتی در روز های نخست بدو تولد نسبت به صدای مادر واکنش نشان می دهند و اقدام به تکان دادن دست و پاها می کنند. 

 

رشد جسمانی نوزاد در هفته یازدهم

 

تغذیه مناسب نوزاد در هفته یازدهم, ذهن نوزاد در هفته یازدهم, مراقبت در هفته یازدهم نوزاد

در هفته یازدهم نوزاد مهارت های اجتماعی رشد می کنند

 

در حالت طبیعی وزن یک نوزاد در هفته یازدهم معادل 4.5 کیلوگرم می باشد. در این برهه زمانی بین حرکت های دست و پا نوزاد هماهنگی به وجود می آید و نخستین مرحله برای یادگیری چهار دست و پا رفتن را آموزش می بیند. 

 

بهتر است بدانید عضلات بدن نوزاد هنگامی قوی می شود که کودک به تکان دادن دست و پا ها بپردازد. علاوه بر این وزن میانگین نوزادان در هنگام بدو تولد 2.5 الی 3.5 کیلوگرم است. در حالت نرمال می بایست هر هفته حدود 150 الی 200 گرم افزایش وزن شکل بگیرد. 

والدین در هفته یازدهم ملزم هستند برای فراهم آوری زمینه حرکت اندام های کودک، یک محیط را در نظر بگیرند. در این شرایط نوزاد به کمک پاها سعی در تکان دادن بدن دارد. 

 

در هفته یازدهم نوزاد برای کشف جهان اطراف به لمس اشیا اشتیاق دارد. لذا سعی می کند پتو و اسباب بازی ها را در دست بگیرد. 

مؤثر ترین روش برای ایجاد هماهنگی بین دست و چشم های نوزاد تعبیه عروسک های رنگی بالای سر کودک است. توجه داشته باشید ضرورت دارد عروسک ها به گونه ای قرار بگیرند که نوزاد بتواند با دست و پا آن ها را لمس نمایند.

 

زمانی که به نوزاد دسترسی ندارید از قرار دادن اشیا بالای سر کودک پرهیز کنید. زیرا احتمال جدا شدن و خفگی نوزاد به وفور وجود دارد.

توصیه می شود از نگه داری حیوانات خانگی در هفته یازدهم نوزاد پرهیز کنید. علاوه بر این در صورتی که به کودک دید ندارید، حداقل در محدوده شنیدن صدا نوزاد قرار بگیرید.

 

رشد مهارت های اجتماعی در هفته یازدهم

مهارت های اجتماعی نوزاد در هفته یازدهم بهبود پیدا می کند. در این هفته او مهارت برقراری ارتباط با والدین را یاد می گیرد و قابلیت اخم کردن و لبخند زدن را کسب می نماید. 

نوزاد یازده ماهه توجه دائمی والدین را خواستار است و زمانی که با بی توجه روبه رو می شود، مدام بی تابی می کند. 

مهارت های مختلف نوزاد به ویژه مهارت اجتماعی با تحریک ذهنی تسریع پیدا می کند. 

 

روش های تحریک ذهنی نوزاد در هفته یازدهم 

یکی از روش های تحریک ذهنی نوزاد و تسریع روند رشد مهارت های اجتماعی آشنا سازی کودک با اشیاء مختلف است. برای این منظور کودک را در حالت نشسته بغل کنید و او را با اشیاء مختلف خانه آشنا سازید. 

ذهنیت فعال نوزاد در هفته یازدهم پتانسیل آشنایی با زبان های مختلف را دارد. شما می توانید برای آشنایی نوزاد با زبان های مختلف از فلش کارت و موسیقی استفاده کنید. 

 

یکی دیگر از روش های تقویت ذهن و جسم نوزاد با صحبت کردن میسر است. شما می توانید نوزاد را به پشت یا بر روی سینه قرار دهید و با او صحبت کنید. نوزاد در این موقعیت برای دیدن شما اقدام به بلند کردن سر و گردن می کند. در مواردی نیز از دست هایش در خصوص بلند کردن سر بهره می گیرد. 

 

تغذیه مناسب نوزاد در هفته یازدهم 

عده ای از مادران در هفته یازدهم به بهره گیری از شیرخشک و شیر طبیعی حیوانات اعم از گاو می پردازند. اغلب نوزادان در رده سنی سه ماهگی به لبنیات حساسیت دارند. حساسیت به مواد لبنی با آلرژی ظهور پیدا می کند و سبب بروز جوش های پوستی، رفلاکس، گرفتگی مزمن بینی، مشکلات تنفسی، کهیر، سرفه و آبریزش بینی می گردد. 

 

نوزادی که از شیرگاو تغذیه می کند به موجب عدم تأمین آهن، مواد مغذی و ویتامین C مورد نیاز به کم خونی و فقر آهن مبتلا می شود. علاوه بر این، یک نوزاد یازده ماهه از قابلیت هضم مناسب شیرخشک و شیرگاو به دور است. 

شیرگاو و شیرخشک فاقد چربی های مورد نیاز در خصوص رشد نوزاد هستند. رایج ترین عوارض مصرف شیرگاو در نوزادان مشکلات گوارشی است که به صورت مدفوع خونی شکل می گیرد. 

 

پلاژیوسفالی موضعی نوزاد در هفته یازدهم 

 

رشد نوزاد در هفته یازدهم, نوزاد در هفته یازدهم, رشد هفته به هفته کودک

اولین تب نوزاد در هفته ی یازدهم اتفاق می افتد

 

پلاژیوسفالی موضعی، وضعیتی است که بخش هایی از سر نوزاد به موجب قرارگیری در یک وضعیت ثابت در بازه زمانی طولانی صاف شده است. علت شکل گیری وضعیت پلاژیوسفالی موضعی به انعظاف پذیری جمجمه نوزادان اختصاص دارد. زمانی که نوزاد به صورت مکرر به پشت می خوابد، احتمال دارد به خاطر تحمیل فشار تشک به سر وضعیت پلاژیوسفالی موضعی شکل بگیرد.

 

تب نوزاد در هفته یازدهم 

زمانی که نوزاد را به محیط خارج از خانه می برید، مقدار فراوانی میکروب جذب بدن نوزاد می گردد. میکروب های جدید زمینه را برای شکل گیری بیماری در نوزاد فراهم می کنند. 

نخستین نشانه ابتلا به بیماری در نوزادان، افزایش دما بدن یا تب است. بی شک یک نوزاد در هفته یازدهم از قابلیت سخن گویی محروم است و مادر ملزم است بر اساس نشانه ها وضعیت جسمانی او را مورد بررسی قرار دهد. 

 

در وهله اول ابتدا میزان پایداری تب نوزاد را اندازه گیری نمایید. برای این منظور از دما سنج استفاده کنید و دمای بدن نوزاد را در زمان های مشخص یادداشت کنید. 

اگر متوجه تب در نوزاد شدید از پوشاندن لباس بیش از حد پرهیز کنید و به او آب بنوشانید. 

یکی از روش های کاهش دمای بدن نوزاد، حمام با آب گرم است.

 

بهتر است بدانید بدن زمانی که در تماس با آب سرد قرار می گیرد به منظور جلوگیری از لرزش اقدام به افزایش دما می کند. لذا بهترین گزینه برای کاهش درجه حرارت بدن، حمام با آب گرم است. بهتر است بدانید زمانی که دمای بدن بیشتر از 38 درجه است، نوزاد به تب شدید مبتلا است. 

 

ضرورت مراجعه نوزاد به پزشک در هفته یازدهم 

بی شک نوزاد در دوره خردسالی با اتفاقات گسترده ای مواجه می شود. او در هفته یازدهم تجربه های گوناگونی را کسب می کند. احتمال می رود اولین تب نوزاد در هفته یازدهم شکل بگیرد و با نگرانی های والدین همراه شود. 

 

زمانی که نوزاد به جوش های غیر عادی، تب، کاهش اشتها، گریه مکرر، خشکی گوش و چشم، کاشه غیر عادی مدفوع و تغییرات نگران کننده در خلق و خو مبتلا است، مراجعه به پزشک اطفال ضرورت پیدا می کند. 

 

مادر در هفته یازدهم بعد از زایمان

عده ای از مادران بر این باور هستند که در دوره شیردهی به موجب عدم شکل گیری عادت ماهیانه از زمان تولد نوزاد، احتمال بارداری صفر و محدود است.

این در حالی است که فرایند تخمک گذاری قبل از عادت ماهیانه شکل می گیرد. لذا احتمال بارداری بدون علائم به وفور وجود دارد. 

توصیه می شود با شروع رابطه جنسی از روش های پیشگیری کننده از بارداری اعم از قرص های ضدبارداری و کاندوم بهره بگیرید. 

 

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید