علل از خواب پریدن نوزادان


از خواب پریدن نوزادان,علل از خواب پریدن نوزادان,پریدن نوزادان در خواب علت از خواب پریدن نوزادان در خواب
 
خواب که در تصور اولیه هر کس نشانه آرامش است، در برخی شیرخواران مایه نگرانی والدین است! از بد خوابی و منقطع شدن خواب که بگذریم برخی پدیده‌های عجیب هستند که کودک هنگام خواب از خود نشان می‌دهد و همین اتفاق‌های به ظاهر ساده پدر و مادر‌ها را به شدت می‌ترساند. در ادامه چند مورد مهم از کارهایی که بچه‌ها در خواب انجام می‌دهند را می‌خوانید.

علل از خواب پریدن نوزاد
۱) قطع تنفس
ممکن است متوجه شوید که فرزندتان هنگام خواب خیلی آرام نفس می‌کشد و همین مسئله شما را بترساند که: «نکند دارد خفه می‌شود!» در این حالت کودک ممکن است مدتی تنفس سریعی داشته باشد و بعد تنفسش آرام شود.
 
سپس حدود ۱۵ ثانیه نفس نکشد. نگران نباشید،‌ این حالت تا حدود ۶ ماهگی در کودکان طبیعی است اما اگر این مسئله شما را خیلی نگران کرده به پزشک مراجعه کنید تا خیال‌تان راحت شود.
 
اگر فرزندتان بالای ۶ ماه است و هنوز این طور نفس می‌کشد، باید سری به پزشک بزنید. این حالت تنفسی در شیرخواران زیر ۶ ماه ممکن است حدود ۵ درصد زمان خواب کودک را به خود اختصاص دهد.
 
۲) خرخر کردن و خرناس کشیدن
این مسئله جای نگرانی ندارد خصوصا اگر خرناس‌های شیرخوار ریتمی منظم دارد. معمولا کودک زمانی خرناس می‌کشد که بینی‌اش به دنبال سرماخوردگی گرفته باشد.
 
اگر خرخر کودک مداوم همراه با مکث و سپس نفس‌های بریده است احتمال دارد راه‌های هوایی‌اش- به دلیل مشکلات لوزه‌ای و ادنوئیدی -گرفته باشد که باید او را به متخصص اطفال نشان دهید تا با بررسی گوش، حلق و بینی‌اش درمان‌های لازم شروع شوند. بعضی بچه‌ها هم خرناس می‌کشند، چون آلرژی دارند که دراین زمینه هم می‌‌توانید با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.
 
۳) تعریق
بعضی از کودکان حین خواب عمیق شبانه‌شان بیش از حد عرق می‌کنند. عرق کردن مسئله پیچیده‌ای نیست اما تعریق بیش از حد می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌های قلبی مادرزادی باشد.
 
در این حالت کودک برای نفس کشیدن تقلا می‌کند و همین امر سبب تعریق بیش از حد او می‌شود. یادتان باشد دمای اتاقی که کودک را در آن می‌خوابانید باید تنظیم باشد. دمای بیش از حد بالا می‌تواند سبب مرگ ناگهانی طفل در خواب شود. دمای مناسب برای اتاق شیرخوار باید ۱۵تا ۲۰ درجه باشد.
 
۴) حرکات گهواره‌ای
گروهی از حرکات در کودکان به دنبال محرک‌های محیطی ایجاد می‌شوند، مثلا صدایی شدید (به هم خوردن در)، جابه‌جایی هوا (خاموش یا روشن کردن کولر)، نور، تغییر دما و…. به دنبال چنین محرک‌هایی کودک ناگهان حرکتی می‌کند و دست‌هایش را جمع می‌کند یا شانه‌هایش می‌لرزد. چنین حالت‌هایی طبیعی هستند و سریع هم برطرف می‌شوند.
 
گاهی کودک در خواب حرکت‌هایی دارد که اگر دست او گرفته شود این حرکات قطع می‌شوند. در سایر موارد اگر کودک حین خواب حرکت‌های بی‌دلیل انجام داد، بهتر است او را به متخصص اطفال نشان دهید. گاهی شیرخوار حین خواب با حرکات متناوبی مرتبا به سمت جلو یا عقب حرکت می‌کند.
 
این حالت از حدود ۶ ماهگی خود را نشان می‌دهد و گاهی هم با چرخش سر همراه است. این تکان‌ها معمولا نشانه بیماری‌های حرکتی و مشکلات مغزی نیستند اما بهتر است درباره آن با متخصص صحبت کنید. یک گروه از حرکات خطرناک در شیرخواران به دنبال تشنج صورت می‌گیرند که عبارتند از حالتی شبیه مکیدن، جویدن یا پدال زدن مکرر.
 
در موارد قولنج شیرخواری (از سه هفتگی تا ۶ ماهگی) گاهی کودک به دلیل دردهایی که دارد به خود می‌پیچد، خود را سفت می‌کند، دست‌‌هایش را جمع می‌کند و… اما این حرکات با مواردی «ناگهانی» فرق دارند. در چنین موقعیتی کودک نشانه‌ای دیگر از درد هم دارد، مثلا گریه‌های بی‌امان.
 
گاهی هنگام شیرخوردن کودک به دلیل پدیده رفلاکس (برگشت غذا از معده به مری به دنبال حجم زیاد غذا در معده) ممکن است سرش را عقب بکشد و سفت کند.
 
۵) پریدن ناگهانی کودک از خواب همراه با یک حرکت شدید
گاهی بعد از ۶ ماهگی شیرخوار ممکن است ناگهان از خواب بپرد و گریه کند. در این حالت نزدیک شدن پدر و مادر به فرزند به او احساس امنیت می‌دهد و در نتیجه ساکت می‌شود. با بالا رفتن سن ممکن است شیرخوار حین خواب کابوس ببیند و بیدار شود.

 

منبع: bartarinha.ir

 



منبع : بیتوته

بیشتر بخوانید